این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۴، شماره ۲، صفحات ۱۶۵-۱۷۲
عنوان فارسی
تأثیر روشهای گوناگون پوستگیری بر برخی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی صمغ لوبیای خرنوب ایرانی
چکیده فارسی مقاله
در ایران درخت خرنوب (Ceratonia siliqua) بهطور پراکنده در مناطق گوناگون کازرون و ممسنی یافت میشود. در این پژوهش، برخی ویژگیهای ریختشناسی و شیمیایی غلاف و لوبیای خرنوب عملآمده در این مناطق و تأثیر روشهای گوناگون پوستگیری و خالصسازی بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی صمغ بهدستآمده از آن، بررسی شد. برای پوستگیری از دو روش آبی و اسیدی (اسیدسولفوریک 97 درصد، اسیدکلریدریک 37 درصد و اسیداستیک گلایسیال 100 درصد) استفاده گردید. سپس تأثیر غلظت پودر آندوسپرم (3-1 درصد)، pH (4، 7، و 10)، و دما (90-50 درجۀ سانتیگراد) بااستفاده از روش سطح پاسخ بر بازده استخراج و حلالیت صمغ خام استخراجشده، تعیین گردید، و با رسوبدهی فاز محلول با ایزوپروپانول، اتانول، و شستشو با استن، صمغ خالص تهیه شد. نتایج کسبشده از روشهای پوستگیری نشان داد که کیفیت و شفافیت آندوسپرم حاصل از دو مرحلۀ اسیدیکردن با اسیدسولفوریک (40:60) بهتر از پوستگیری آبی و پوستگیری اسیدی با اسیدکلریدریک و اسیداستیک گلایسیال است. مادۀ خشک فاز نامحلول با افزایش دمای انحلال، کاهش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوستگیری، خالصسازی، صمغ لوبیای خرنوب،
عنوان انگلیسی
Effect of Different Dehulling Methods on Some Physical and Chemical Properties of Iranian Carob Bean Gum
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the morphological and chemical properties of carob pods and carob beans as well as the effect of different extraction, and purification methods on the physical and chemical properties of the purified gums have been investigated. In order to dehusk carob beans, boiling water as well as acidic methods were used. The endosperm powder was prepared and the effect of endosperm powder concentration (1– 3%), pH (4, 7, and 10) and heat treatment (50– 90°C) on the extraction of the crude gum were evaluated based on an RSM design. The resulting dispersion was centrifuged and the supernatant recovered. Purification of the gum was followed by adding alcohols and acetone into the supernatant. Results of dehulling treatment showed that the endosperms which treated by sulfuric acid (twice) were more transparent than others. Moreover, the solubility of the gum was increased by rising the temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Carob bean gum, Dehulling, purification
نویسندگان مقاله
ساناز خلیقی |
داش آموخته کارشناسی ارشد، داشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
سلیمان عباسی |
دانشیار،دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمدحسین عزیزی عزیزی | mohammad hossein azizi
دانشیار،دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_50124_8be0a7c741e0ba9c22115c800f3dc718.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223186.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات