این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۴، شماره ۱، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
تعیین برخی خصوصیات فیزیکی میوه توتفرنگی (رقم سلوا)
چکیده فارسی مقاله
در تحقیق حاضر خصوصیات فیزیکی، تغذیهای، و رنگی توتفرنگی (Fragaria x ananassa) رقم سلوا مطالعه شده است. مقادیر جرم، قطر، طول، قطر متوسط هندسی، و کرویت در محتوای رطوبتی 07/91 درصد (محتوای رطوبتی اولیه) بهترتیب برابر 885/11 گرم، 26/ 28 میلیمتر، 70/29 میلیمتر، 59/28 میلیمتر و 971/0 بهدست آمد. مقادیر حجم، دانسیتۀ حقیقی، دانسیتۀ ظاهری، تخلخل، سطح تصویر و سفتی میوه در محتوای رطوبتی مشابه بهترتیب برابر 33/12 سانتیمتر مکعب، 880/1068 کیلوگرم بر متر مکعب، 330/474 کیلوگرم بر متر مکعب، 11/51 درصد، 61/8 سانتیمتر مربع و 63/3 نیوتن تعیین شدند. مقادیر ضریب اصطکاک استاتیک میوۀ توتفرنگی روی سطوح فولاد، آهن گالوانیزه، تخته چندلا، و لاستیک بهترتیب برابر 415/0، 439/0، 473/0 و 575/0 اندازهگیری شد. تجزیۀ واریانس ضرایب اصطکاک استاتیک وجود اختلاف معنیدار بین سطوح از جنسهای گوناگون را نشان داد و فقط ضریب اصطکاک روی سطوح فولاد و آهن گالوانیزه فاقد اختلاف معنیدار بود. میزان پارامترهای رنگی L*، a*، b* و شدت رنگ بهترتیب برابر 3/24، 4/30، 5/30 و 06/43 بهدست آمد. مقادیر pH، مادۀ جامد محلول (TSS)، اسیدیته، ویتامین C، مادۀ خشک، و خاکستر توتفرنگی بهترتیب برابر 6/3، 7 درصد، 8/3 درصد، 13/64 (g100/(mg، 90/8 (g100/(mg و 787/0 (g100/(mg محاسبه شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدیته، توتفرنگی، سفتی، شدت رنگ، ضریب اصطکاک ایستایی،
عنوان انگلیسی
Determination of saome physical properties of strawberry fruit (selva cultivar)
چکیده انگلیسی مقاله
In the present research, the physical, nutritional and chromatic properties of strawberry (Fragaria xananassa), Selva Cultivar were studied. The values for mass, diameter, length, geometric meandiameter and sphericity of strawberry fruit at 91.07% moisture content (d.b.) were 11.885 g, 28.260mm 29.697 mm, 28.585 mm and 0.971 respectively. At the same moisture content, volume, truedensity, bulk density, porosity and hardness were 12.325 cm3, 1068.880 (kg/m3), 474.330 (kg/m3),51.11%, 8.606 cm2 and 3.632 N respectively. Static coefficient of friction on the steel, galvanizediron, plywood and rubber surface measured as 0.415, 0.439, 0.473 and 0.575 respectively. Analysisof variance showed that there was a significant difference between the surfaces of various materialsand only galvanized steel and iron surfaces were not significantly different. The color parametersL*, a*, b* and color intensity were 29.6, 29.7, 28.2 and 40.95, respectively. The values for pH, TSS,total acidity, vitamin C, dry matter and ash were 3.6, 7%, 3.8%, 64.13 (mg/100g), 8.90(mg/100g)and 0.787(mg/100g), respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سعید علی عسگریان نجف آبادی | ali asgarian najaf abadi
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
حمیدرضا قاسم زاده |
استاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
جعفر حاجی لو |
استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_36158_1b727d945a40521886342291ed7ccdee.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223189.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات