این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۴، شماره ۱، صفحات ۱۷-۲۵

عنوان فارسی طراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازه‌گیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوه
چکیده فارسی مقاله اندازه‏گیری مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی روشی نو در ارزیابی کیفیت مواد غذایی است. روش‏های الکتریکی علاوه بر تشخیص عوامل کیفی، نسبت به تغییرات غلظت و وضعیت آب در بافت‏های گیاهی حساس هستند. بنابراین، از این روش برای تشخیص رسیدگی، آسیب‏دیدگی، رسیدن بیش از حد، پوسیدگی یا عوامل کیفی دیگر استفاده می‏شود. در تحقیقات گذشته، الکترود استفاده‌شده در آزمایش‏های اندازه‏گیری مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی در بافت میوه فرو برده می‏شد و مقاومت الکتریکی بافت بین دو الکترود اندازه‏گیری می‏شد. الکترودها معمولاً سوزنی‌شکل هستند و به میوه آسیب می‏رسانند. به همین دلیل در بررسی تغییرات مقاومت الکتریکی و امپدانس الکتریکی، نیاز به تعویض نمونۀ آزمایشی بود. هدف این تحقیق طراحی، ساخت، و ارزیابی دستگاه اندازه‏گیری مقاومت و امپدانس الکتریکی میوه و بررسی امکان استفاده از الکترود صفحه‏ای مخصوص، بدون آسیب‌رساندن به بافت میوه برای اندازه‏گیری مقاومت الکتریکی میوه بود. الکترودها دو صفحه مسی‌اند که میوه در بین این دو صفحه در حالی‌که نیروی ثابتی به آن وارد می‏شد قرار می‏گرفت. وسایل و قطعات اصلی به‌کار‌رفته در این دستگاه عبارت‌اند از: LCRمتر، مبدل نیرو، نمایشگر، پایۀ اصلی، قاب، فک.آزمایش با این وسیله روی سیب قرمز انجام شد. آزمایش‏های اندازه‏گیری مقاومت الکتریکی در دو بسامد جریان kHz1 و Hz120 انجام شد. نتایج آزمایش‏ها نشان داد که با کاهش رطوبت میوه و در نتیجه افزایش غلظت یونی، مقاومت الکتریکی میوه کاهش می‏یابد. همچنین، در صورت نگهداری سیب در دمای محیط و در نتیجۀ ادامه‌یافتن فرایند رسیدن میوه، تغییرات مقاومت الکتریکی برحسب زمان، به فرم تابع درجۀ سوم تغییر می‌کند، و وزن محصول برحسب زمان، به‌صورت کاملاً خطی کاهش می‏یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Design, development and test of apparatus to measurement of electrical resistance and impedance of fruit
چکیده انگلیسی مقاله Electrical properties of fruits are accepted indicators for detecting fruit quality. Electrical resistanceone reluctance can detect quality factors and are sensitive to variations in the concentration and stateof water. Therefore, these properties can be associated with maturity, damage, overripe condition,decay or other quality factors. In most of previous research on electrical resistance and impedanceof fruits, sensors pushed into the fruit to measure electrical resistance of the sample between twoelectrodes. Needle type electrodes usually are used which results in damages to the fruit. Thus inevery tests, samples should change. In this experiment, especial electrodes for measuring electricalresistance were developed and used which did not damage the fruit. Electrical sensors for electricalresistance measurement consisted of two copper plates. Fruit sets between two plate electrodeswhere constant force was applied on it. The overall construction of the apparatus was made up ofthe following main components: LCR Meter, Load cell, Indicator, Base, Frame, and Probes. Redapples were used in this experiment. Electrical resistance measurements were performed at twofrequencies; 120 Hz and 1 kHz. Water loss of the whole fruit also contributed in decreasing themobilization of ions, thus, increasing of electrical resistance of the ripen fruit. The results indicatedthat the relationship between the electrical resistance and the weight loss, during the storage period,was also investigated. The results indicated that, the electrical resistance decreases by third degreeequation and the weight of apple decreases linearly with increase in storage period.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه حاج حیدری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

جعفر مساح |
دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

محمدعلی حداد درفشی | mohammad ali haddad derafshi
دانشیار، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_36160_e4c9396124a67bf29f843ce8c12a2802.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223191.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات