این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۴، شماره ۱، صفحات ۷۷-۸۵
عنوان فارسی
کاربرد روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی در اندازهگیری میزان جذب منتول از دوغ به بطریهای پلیاتیلن ترفتالات
چکیده فارسی مقاله
یکی از واکنشهایی که بین مادۀ غذایی و مادۀ بستهبندی در تماس با هم صورت میگیرد جذب ترکیبات عطروطعمی از مادۀ غذایی به بستهبندی است. اهمیت مطالعۀ این واکنشها از این نظر است که جذب ترکیبات عطروطعمی به مادۀ بستهبندی سبب کاهش شدت عطر و طعم محصول و همچنین تغییر در خواص مرزی/مکانیکی بطریها میشود، که در نهایت به کاهش کیفیت محصول میانجامند. جذب منتول (عامل طعم نعناع) از دوغ به بطری PET در سه وضعیت دمایی 4، 25، و 45 درجۀ سلسیوس بررسی شد. در این تحقیق برای استخراج منتول از بطریها روش استخراج با حلال بهکار برده شد و از روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی نیز برای پیشتغلیظ محلول استخراجی قبل از آنالیز دستگاهی استفاده شد. اندازهگیری کمّی منتول با روش کروماتوگرافی گازی مجهز به دتکتور FID صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان جذب منتول تابعی از دما و زمان نگهداری است، بهاین ترتیب که میزان جذب منتول با گذشت زمان و افزایش دما افزایش یافت. مدل ریاضی بهکارگرفتهشده در پژوهش حاضر، رفتار فیکی را در نفوذ منتول بهداخل بطریهای پلیاتیلن ترفتالات نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Application of dispersive liquid-liquid microextraction in determination of menthol absorption from yogurt drink into polyethylene terephthalate bottles
چکیده انگلیسی مقاله
Absorption of flavor compounds from food into the package is one of the interactions which occurbetween food and packaging material. This phenomenon is of high importance, because absorptionof flavors into the packaging material could diminish the flavor intensity of the product as well asloss of mechanical/border properties of the packaging material, so the final loss of quality in thefood product will be appear. Absorption of menthol (mint flavor agent) from yogurt drink into thePET was studied at three storage temperature (4, 25 and 45°C). Solvent extraction method used forextraction of menthol from PET bottle and dispersive liquid-liquid mixroextraction used for preconcentrationof extracted solution before instrumental analysis by GC. Quantification of mentholperformed using gas chromatograph coupled with FID detector. The results showed that theabsorption of menthol into the packaging material is a time and temperature dependent phenomenonso that the content of menthol absorbed into bottle increases with elevation in time andtemperatures. The mathematical model represented fickian diffusion in the absorption of mentholinto polyethylene terephthalate bottles.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی فرهودی |
دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
زهرا امام جمعه |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمدرضا احسانی | mohammad reza
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
عبدالرسول ارومیه ای |
دانشیار پژوهشکدۀ پلیمر و پتروشیمی ایران
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_36166_f44922418561d66e81bf827d1339e848.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223197.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات