این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۲، شماره ۱، صفحات ۱۱۳-۱۲۰

عنوان فارسی بررسی بر خی خواص رئولوژیکی هیدروکلوئید دانه گیاه شاهی (Lepidium sativum L.)
چکیده فارسی مقاله خصوصیات رئولوژیک محلول‌های آبی موسیلاژ استخراج شده از دانه گیاه شاهی (Lepidium sativum L.) مورد بررسی قرار گرفت. ویسکوزیته هیدروکلوئید دانه شاهی در محدوده سرعت برشی 92/1 تا 4/229 s-1 به عنوان تابعی از غلظت (4/0، 6/0، 8/0 و 0/1 % w/w )، دما (5، 25 و ?C 40) و pH ( 5/2، 4، 7 و 10) به دست آمد. برای این هیدروکلوئید یک رفتار غیر نیوتنی رقیق شونده با برش مشاهده گردید و مقدار شاخص رفتار جریان در اکثر حالات کمتر از 6/0 بود. رفتار سودوپلاستیک (رقیق شوندگی) در محدوده غلظتی از 4/0 تا 0/1 نشان داده شد. از فرمول قانون توان برای تعیین همبستگی بین سرعت برشی و ویسکوزیته استفاده گردید. ویسکوزیته محلول‌ها، بستگی به غلظت، pH، دما و سرعت برشی داشت و با افزایش غلظت، مقدار ویسکوزیته و تنش برشی افزایش و با افزایش دما مقدار آنها کاهش یافت. افزایش pH تا 7 باعث افزایش ویسکوزیته گردید. نتایج آزمون FT-IR دلالت بر وجود گروه‌های اسیدی با گروه‌های آسیل در زنجیره پلیمر داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی An Investigating of Some Rheological Properties of Garden Cress Seed Mucilage
چکیده انگلیسی مقاله Rhelogical properties of mucilage extracted from Garden cress (Lepidium sativum L.) seeds as influenced by gum concentration (0.4, 0.6, 0.8 and 1.0 % w/w), temperature (5, 25 and 40 ?C), as well as pH (2.5, 4, 7 and 10) were investigated. Non-Newtonian shear thinning flow behavour was observed with the Power law model well describing the rheological behavior of the solutions. Increasing the solution concentrations increased the viscosity and pseudoplasticity while an increase in temperature resulted in a decrease in viscosity and pseudoplasticity. A marked dependence of viscosity on pH was also observed. As pH increased from 2.5 to 7, the viscosity increased whearas it started to decrease at pH 10. To study the structural aspects of the mucilage gum it was characterized through FT-IR with the results indicating that Garden cress seed gum contained carboxylic groups on the backbone of its polymer.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عسگر فرحناکی |
دانشیار، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

حامد عسکری |
کارشناس ارشد، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

مریم بختیاری |
کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_23125_24ae72fc7dc04ac2b93a7b272b6a321b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223245.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات