این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۰، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تعیین مقادیر مقاومتی مؤثر در جداسازی میوه گردو از دمچه
چکیده فارسی مقاله
برای طراحی ماشینهای برداشت میوه، عموماً خواص فیزیکی و مکانیکی اجزای درخت و میوه آن مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. برخی از این خواص شامل نیروهای مؤثر در برداشت میوه و مقاومت به جدا شدن آن هنگام تکاندن تنه درختان میباشند. در پژوهش حاضر پارامترهای مقاومت کششی، پیچشی و خمشی میوه گردو اندازهگیری و تجزیه و تحلیل شدند. سنجشها در سه منطقه دماوند، کن و ساوجبلاغ بر روی چهار رقم کاغذی، خوشهای، سوزنی و بادامی با 15 تکرار در دو سال متوالی توسط آزمایش فاکتوریل با دو فاکتور رقم و منطقه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین میانگین مقاومت کششی، پیچشی و خمشی به ترتیب مربوط به ارقام بادامی (12/31 نیوتن)، سوزنی (54/9 نیوتن سانتیمتر) و کاغذی (13/50 نیوتن سانتیمتر) و کمترین میانگین به رقم خوشهای به ترتیب با مقادیر 73/21 نیوتن، 41/7 نیوتن سانتیمتر و 42/21 نیوتن سانتیمتر تعلق داشت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که منطقه و اثر متقابل رقم- منطقه در سطح احتمال 5% تنها بر مقاومت خمشی تأثیر معنیداری داشت در حالیکه اثر ارقام مختلف گردو در سطح احتمال یکدرصد بر روی تمامی نیروهای کششی، پیچشی و خمشی میوه گردو معنیدار شد. با توجه به آزمونهای انجام شده، رقم خوشهای کمترین مقادیر مقاومت مؤثر در برداشت را در سه منطقه مذکور از خود نشان داد. لذا میتوان نتیجه گرفت که برداشت مکانیزه این رقم نسبت به سه رقم دیگر با سهولت بهتری انجام خواهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A Determination of the Effective Strengths to be Overcome in Detachment of Walnut Fruit from its Stem
چکیده انگلیسی مقاله
Prior to the design and construction of any fruit harvesting machine it is essential to know the physical and mechanical properties of the trees and of its fruits. An example could be cited as the force needed to overcome. The strength with which the fruit is attached to the stem, in trunk shaker harvesting. In this research the acting forces on the fruit during harvest, including tensile strength, bending moment and torsion strength were assessed and analyzed. Experimental measurements were made on some major varieties of Iran’s walnuts (Kaghazi, Khooshei, Soozani and Badami) at Damavand, Kan and Savojbolagh in the countryside vicinity of Tehran. Data were analyzed using a factorial experiment in the form of a completely randomized block design of 15 replications. Analyses showed that the highest mean values of tensile, torsional and bending strengths belonged to Badami (31.12 N), Soozani (9.54 N.cm) and Kaghazi (50.13 N.cm), respectively, while the lowest mean values of strengths belonged to Khooshei with 21.73 N, 7.41 N.cm and 21.42 N.cm. The results finally indicate that the effects of region and interaction between regions as well as variety on bending strength are significant at 5% level. The effect of variety in different varieties of walnut on tensile strength, bending moment, and torsional strength of walnut fruit was significant at 1% level. Considering the results of the conducted experiment, Kooshei variety needs a minimum of forces for harvesting so it could be concluded that mechanical harvesting of this variety as compared to other varieties is preferred, and thus more strongly recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین مبلی |
علی رجبی پور |
شاهین رفیعی |
مجید خانعلی |
حسن اخلاقی فر |
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_20647_f236b2b25836e2ef515453b7c23f4ada.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223277.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات