این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۳۹، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی خواص مکانیکی کششی دانه برنج در رطوبت‌ها و دماهای مختلف خشک‌کردن
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق خواص مکانیکی کششی دانه‌های برنج قهوه‌ای دو رقم برنج هاشمی و خزر در سه سطح رطوبت 2/10، 2/12 و 25/13 درصد بر پایه تر و چهار سطح دمای خشک‌کردن 35، 45، 55 و ?C65 شلتوک تعیین شد. در آزمایش‌ها بعلت مشکلات آزمون کششی کلاسیک، از روش آزمون فشاری قطری یعنی بارگذاری نمونه استوانه‌ای در وضعیت به پهلو و در امتداد صفحه قطری استفاده شد. تنش و کرنش گسیختگی و مدول الاستیسیته کششی برای تیمارهای مختلف رطوبت و دمای دانه تعیین شدند. نتایج‌ آزمایش‌ها بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تحلیل گردید. نتایج نشان داد که نوع رقم، رطوبت و دما اثر معنی‌داری بر مقادیر خواص مکانیکی کششی دانه برنج دارند. اثر رطوبت بر کرنش گسیختگی کششی معنی‌دار نبود. مقادیر کلیه این خواص مکانیکی با کاهش رطوبت و دمای دانه، افزایش می‌یابند. رطوبت بیشترین اثر را بر خواص مکانیکی کششی دارد. همچنین نتایج تجزیه واریانس نشان داد که نوع رقم برنج اثر معنی‌داری (در سطح 5%) بر مقاومت کششی (تنش گسیختگی کششی) دارد. بطور کلی مقاومت کششی رقم هاشمی بزرگ‌تر از مقدار آن برای رقم خزر است. تفاوت مقاومت کششی دو رقم نتایج تفاوت قابلیت ترک‌خوردگی دو رقم را مورد تأیید قرار می‌دهد. برای تیمارهای مورد مطالعه، تنش گسیختگی کششی برای رقم هاشمی در محدوده 97/3 تا MPa05/10 و برای رقم خزر در محدوده 19/3 تا MPa 10/8 تغییر می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Mechanical (Tensile) Properties of Rice Grain at Various Moisture and Temperature Levels during Drying Process
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی ماشای اله کرمانی | ماشای allah kermani


تیمور توکلی هشجین | tavakoli hashjin


سعید مینایی |



نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_19539_72604e6ea69ab93aa7b7e7ef5e01db99.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات