این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۳۹، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مدلسازی خشک شدن ورقه نازک پرتقال رقم تامسون
چکیده فارسی مقاله
مرکبات جایگاه بسیار مهمی را در میان تولیدات کشاورزی در دنیا به خود اختصاص داده است. یکی از گونههای مرکبات که از نظر اقتصادی و صنعتی حائز اهمیت زیادی است پرتقال میباشد. این محصول به صورت میوه تازه، آب میوه غلیظ شده و یا ورقههای نازک خشک شده مورد مصرف قرار میگیرد. در این تحقیق، با استفاده از خشککن آزمایشگاهی خشک کردن بستر نازک پرتقال رقم تامسون مدلسازی شد. آزمایشها در پنج سطح دمای خشککن (30، 40، 50، 60 و 70 درجه سانتیگراد) و سرعت هوای m/s 5/0 و ضخامت ورقه 4 میلیمتر در سه تکرار اجرا شدند. رطوبت اولیه پرتقال در طی آزمایش 4/5 تا g/g 7/5 برپایه خشک بود. رطوبت توده با توزین نمونهها طی فرآیند خشک شدن محاسبه شد. سیزده مدل ریاضی استاندارد بر دادههای آزمایشی برازش داده شد و کیفیت برازش آنها برحسب سه پارامتر ضریب تبیین ( ) مربع کای ( ) و ریشه متوسط مربع خطای دادهها ( ) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مدل جدیدی که در این مقاله اولین بار استفاده شده است نیز مورد بررسی قرار گرفت. ضریب تبیین، مربع کای و ریشه متوسط مربع خطای دادههای مدل جدید نسبت به سایر مدلها بهتر و به ترتیب برابر 98/99%، 00154092/0 و 03460955/0 بود. بنابراین مدل جدید برای پیشبینی تغییرات رطوبتی در فرایند خشک شدن در بستر نازک ورقههای پرتقال بسیار مناسب تشخیص داده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Thin Layer Drying Process Modeling of Orange Slice (Thompson Cultivar)
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شاهین رفیعی |
محمد شریفی |
علیرضا کیهانی |
محمود امید |
علی جعفری |
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_19546_2ddd1005732c6b948e52f6493d242a8c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223301.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات