این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۵، صفحات ۱۱-۲۵
عنوان فارسی
ارزن: غله فراموش شده-غذایی ارزشمند برای آینده
چکیده فارسی مقاله
امروزه تغییر شرایط آب و هوایی، افزایش جمعیت و دغدغه امنیت غذایی، پژوهشگران و متخصصان صنایع غذایی را به مطالعه در مورد امکان تولید مواد غذایی از غلات، دانهها وسایر منابع غیر معمول تشویق میکند. ارزن در مقایسه با غلات اصلی، مقاوم به آفت و بیماری، دارای فصل رشد کوتاه و قابل تولید در شرایط خشکسالی میباشد. لذا با توجه به اقلیم ایران و کاهش مداوم منابع آبی، استفاده از آن امری توجیهپذیر میباشد. دانه ارزن به دلیل دارا بودن ویژگیهای خاص، ارزش تغذیهای بالا و اثر سلامتی بخش مورد توجه پژوهشگران صنایع غذایی و تغذیه نیز قرار گرفته است. این دانه غنی از فیبرهای غذایی، پروتئین، موادمعدنی و ویتامین بوده و از این لحاظ با غلات اصلی قابل مقایسه است. از طرف دیگر، ارزن یکی از غلاتی است که به دلیل عدم دارابودن پروتئینهای گلوتنی، میتواند جایگاه ویژهای در رژیم غذایی بیماران مبتلا به سلیاک، که قادر به مصرف غلاتی نظیر گندم، جو، چاودار و یولاف نمیباشند، داشته باشد. لذا در این مقاله سعی براین است تا با معرفی دانه ارزن، ارزش تغذیهای و محصولات حاصل از آن، توجه پژوهشگران و صنعتگران به کاشت و فرآوری این غله فراموش شده معطوف گردد. امید است در آینده این غله با ارزش که در ایران اغلب بعنوان غذای دام و طیور استفاده میشود، در سبد مواد غذایی خانوارها نیز جای گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارزن،مقاوم به خشکی،بدون گلوتن،ارزش تغذیه ای
عنوان انگلیسی
Millet: Forgotten grain-appreciable food for the future
چکیده انگلیسی مقاله
Today, changing climates, increasing populations, and food security concerns are encouraging researchers and food industry experts to study the feasibility of producing foods from cereals, grains, and other unusual sources. Millet has a short growing season and can be produced in drought conditions compared to the main cereals, resistant to pests and disease. Therefore, due to Iran's climate and continuous decline of water resources, its use is justified. Millet grains have also been attracted by food and nutrition researchers because of their special properties, high nutritional value and health effects. It is rich in dietary fiber, protein, minerals, and vitamins and is comparable to basic grains. On the other hand, millet is one of the grains that because of its lack of gluten proteins, can have a special place in the diet of celiac patients who cannot consume grains such as wheat, barley, rye, and oats. Therefore, in this paper, by introducing millet grain, nutritional value and its products, researchers and artisans are focused on planting and processing this forgotten grain. It is hoped that in the future, this valuable grain, often used as livestock and poultry in Iran, will also be included in the household food basket.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Drought resistant,Free-gluten,Millet,Nutritional Value
نویسندگان مقاله
سیما مهاجر خراسانی | sima mohajer khorasani
Graduate of Food Science and Engineering - Food TechnologyGorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
فارغ التحصیل علوم و مهندسی صنایع غذایی-فناوری مواد غذاییدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهران اعلمی | Mehran Ahami
Associate Professor of Faculty of Food Science and Technology, Gorgan Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذاییدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-45588-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات