این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۵، صفحات ۲۷-۳۷
عنوان فارسی
بررسی اثر روش خشک کردن و نوع حلال بر خصوصیات آنتی اکسیدانی و ترکیب شیمیایی عصاره ی میوه انجیر معابد (Ficus religiosa)
چکیده فارسی مقاله
با توجه به اثرات مضر آنتی اکسیدان های سنتزی استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی که عمدتا از منابع گیاهی استخراج می شوند، علاوه بر ایجاد پایداری در محصولات مورد استفاده موجب حذف اثرات نامطلوب رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان های سنتزی می گردد. در این تحقیق تاثیر روش های مختلف خشک کردن و نوع حلال بر میزان استخراج ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه انجیر معابد مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا میوهها به دو روش آون گذاری (دمای 40 و 60 درجه سانتیگراد ) و مایکروویو (توان 400 و 700 وات) خشک شده و عصاره گیری با استفاده از دو حلال متانول و اتانول انجام گرفت. جهت بررسی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی عصارههای استخراج شده به ترتیب از دو روش فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم استفاده شد. ظرفیت آنتیاکسیدانی عصارههای استخراج شده با استفاده از رادیکالهای DPPH و ABTS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج دو آزمون DPPH و ABTS نشان داد که کمترین مقدار IC50 در هر دو آزمون مربوط به روش خشک کردن با آون ( دمای 60 درجه سانتیگراد) و استخراج با حلال متانول (غلظت ppm 11/150 در آزمون DPPH و غلظت ppm 9/222 در آزمون ABTS) و بیشترین مقدار IC50 مربوط به نمونه خشک شده توسط مایکروویو با توان 400 وات و استخراج عصاره اتانولی (غلظت ppm 145/455 در آزمون DPPH غلظت ppm 1/500 در آزمون ABTS) بود. همچنین بیشترین مقدار ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی مربوط به عصارهی متانولی و خشک شده توسط آون با دمای 60 درجه سانتیگراد بود. این مقادیر برای ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی به ترتیب mg/g 1032 معادل گالیک اسید بر گرم عصاره و mg /g 31/ 63 کوئرستین بر گرم عصاره بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of drying method and solvent type on antioxidant properties and chemical composition of sacred fig (Ficus religiosa)
چکیده انگلیسی مقاله
Due to detrimental effects of synthetic antioxidants, application of natural antioxidants which mainly are extracted from botanical sources, in addition to stabilizing food products will reduce undesirable effects of free radicals and synthetic antioxidants. In this research effect of drying methods and solvent type were evaluated on chemical composition and antioxidant activity of sacred fig. at first fruits were dried in oven (40 and 60 °C) and microwave (400 and 700 W) and two solvents of methanol and ethanol were used for extraction. Total phenol and flavonoid content were measured with folin ciocalteu and aluminum chloride methods respectively. Antioxidant activity were measured using DPPH and ABTS methods. Results showed that the lowest IC50 value was for 60 °C oven and methanol solvent (150.11 ppm for DPPH and 222.9 ppm for ABTS) and the highest value was observed in 400 W microwave and ethanol solvent (455.145 ppm in DPPH and 500.1 ppm for ABTS). The highest total phenol and flavonoid content was seen in extract of 60 °C and methanolic solvent (1032 mg GAE/g extract and 63.31 mg QE/g extract).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدامین مهرنیا | Mohammad Amin Mehrnia
Agricultural sciences and natural resources university of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نسیم دهقان | Nasim Dehghan
Agricultural science and natural resources university of khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابعی طبیعی خوزستان
مختار حیدری | mokhtar heidari
Agricultural sciences and natural resources university of Khuzestan
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11492-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات