این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۹۵، صفحات ۵۳-۶۲

عنوان فارسی بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر و عصاره بنه بر رشد کپک های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر در پنیر لاکتیکی
چکیده فارسی مقاله این پژوهش جهت مطالعه اثر ممانعت­کنندگی عصاره آبی و پودر گیاه بنه در سطوح 0، 5/0، 1، 5/2 و 5 درصد از رشد کپک­های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نیجر در پنیر لاکتیکی انجام شد. حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و میانگین حداقل غلظت قارچ کشی (MFC) عصاره و پودر بنه در غلظت­های 5/0، 4/0، 3/0، 2/0، 1/0 و 05/0 گرم بر میلی­لیتر علیه کپک­های آسپرژیلوس نیجر و آسپرژیلوس فلاووس با روش رقت سریالی تعیین گردید. بعد از تهیه پنیر لاکتیکی برش­های 10 سانتی­متری از آن درون پلیت قرار گرفت و کپک­های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نیجر به میزان 3 میکرولیتر به آن اضافه شد. پلیت­ها در دمای 26 درجه سانتی­گراد به مدت 3 هفته گرمخانه­گذاری شدند و قطر رشد کپک­ها مورد اندازه­گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که که با افزایش دوره نگهداری قطر هاله رشد کپک­های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نیجر در کلیه تیمارهای مورد مطالعه افزایش یافت. تیمارهای مورد مطالعه تاثیر بیشتری بر کنترل رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس نسبت به آسپرژیلوس نیجر در پنیر لاکتیکی نشان دادند. در شمارش کپک و مخمر، در طول دوره نگهداری بیشترین افزایش مربوط به تیمار شاهد و کمترین افزایش مربوط به تیمار حاوی 5 درصد عصاره بنه بود. تیمارهای آزمایشی ویژگی­های حسی نمونه­های پنیر را نیز بطور معنی­داری تحت تاثیر قرار دادند. بیشترین امتیازات طعم و مزه مربوط به نمونه­های حاوی 5/0 درصد عصاره بنه بود. نمونه­های حاوی سطوح بیشتر عصاره (5/2 و 5 درصد) امتیاز کمتری از لحاظ طعم و مزه نسبت به نمونه­های حاوی پودر بنه دریافت کردند. از یافته­های این تحقیق می­توان نتیجه گرفت که عصاره و پودر بنه دارای عملکرد مناسب ضـد قـارچی علیـه آسـپرژیلوس نیجر و آسـپرژیلوس فلاووس هستند و امکان استفاده از آنها به منظور کاربرد در امور پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی به صورت دارو و عناصر ضد قارچی وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بنه،آسپرژیلوس نیجر،آسپرژیلوس فلاووس،پنیر لاکتیکی

عنوان انگلیسی Effect of Pistacia atlantica Powder and Extract on the Growth of Aspergillus flavus and Aspergillus niger in lactic Cheese
چکیده انگلیسی مقاله This research was carried out to study the antifungal effect of aqueous extract and powder of Pistacia atlantica at 0, 0.5, 1, 2.5 and 5% on the growth of Aspergillus flavus and Aspergillus niger. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Fungicidal Concentration (MFC) of the baneh extract and powder was certified against Aspergillus niger and Aspergillus flavus in concentrations of 0.5, 0.4, 0.3, 0.2, 0.1 and 0.05 g /ml were determined by Serial Dilution technique. After preparing lactic cheese samples, a 10 mm piece was placed inside the plate and 3 μl Aspergillus flavus and Aspergillus niger was added to its center. Plates were incubated at 26 ° C for 3 weeks and the zone diameter of mold growth was measured. The results showed that by increasing the storage period, the growth zone diameter of Aspergillus flavus and Aspergillus niger in all of treatments increased. The treatments had a greater effect on the control of Aspergillus flavus mold growth than that of Aspergillus niger in lactic cheese. In mold and yeast counting, the highest count was observed for control treatment and the lowest increase was related to treatment containing 5% extract of Pistacia atlantica. The experimental treatments also significantly affected the sensory properties of the cheese samples. The highest taste scores were for samples containing 0.5 and 1% Pistacia atlantica extract. The samples containing more levels of extract (2.5 and 5 %) were less scored in terms of flavor and taste than those containing powder of Pistacia atlantica. From the findings of this study, it can be concluded that extracts and powder of Pistacia atlantica have an appropriate antifungal activity against Aspergillus niger and Aspergillus flavus, Therefore, they can be used in medical pharmacology, food industries and health affairs as drugs and anti-fungal elements.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه شهدادی | Fatemeh Shahdadi
Univresity of Jiroft
دانشگاه جیرفت

حسین دوماری | Hossein Doumari
University of Jiroft
دانشگاه جیرفت

سید حسین نژاد سجادی | Seyyed Hosein Nejad Sajadi
University of Jiroft
دانشگاه جیرفت

احمد رفیعی پور | Ahmad Rafieepour
University of Jiroft
دانشگاه جیرفت

عبدالله مهدوی نیا | Abdollah Mahdavinia
Pegah Milk company of Jiroft
شرکت شیر پگاه جیرفت

مسعود دزیانی | masoud dezyani
ISLAMIC AZAD UNIVERSITY OF SOFIAN BRANCH
دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان

رقیه عزتی | Roghayeh Ezzati
ISLAMIC AZAD UNIVERSITY OF SOFIAN BRANCH
دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-23284-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات