این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۱-۲۱

عنوان فارسی تأثیر عصاره خوراکی پونه‌کوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجه‌های خونی، سرمی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره پونه کوهی بر عملکرد رشد، برخی فراسنجه‌های خونی و سرمی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri ارزیابی شد. به این منظور 360 قطعه ماهی قزل¬آلا¬ی رنگین¬کمان (2/0 ± 48/10گرم) به 4 گروه تقسیم شدند و از جیره‌های مکمل شده با  صفر (گروه شاهد) ، 1/0، 2/0 و 3/0 درصد عصاره پونه¬کوهی به مدت 4 هفته تغذیه نمودند. در پایان 4 هفته، 20 عدد ماهی از هر تیمار، انتخاب و میزان 1/0 میلی‌لیتر (108  باکتری در هر میلی‌لیتر) باکتری به روش داخل صفاقی تزریق گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و کارایی تبدیل غذایی، تعداد گلبول سفید و قرمز خون، هماتوکریت، هموگلوبین، پروتئین کل، آلبومین و میزان فعالیت لیزوزیم سرم ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی عصاره هیدروالکلی پونه¬کوهی به ‌ویژه غلظت¬های بالا (2/0 و 3/0 درصد)، افزایش معنی¬داری با تیمار شاهد نشان دادند. در معرض قرار گرفتن ماهی با باکتریYersinia ruckeri ، تیمار 3/0 درصد، کمترین درصد تلفات را به خود اختصاص داد. به‌طورکلی تجویز پونه¬کوهی در سطح 2/0 و 3/0 درصد به صورت خوراکی موجب افزایش مقاومت، بهبود عملکرد رشد، افزایش برخی شاخص¬های خونی و سرمی قزل‌آلای رنگین‌کمان ¬می¬گردد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پونه کوهی، رشد، فراسنجه های خونی، قزل‌آلای رنگین‌کمان

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محدثه حیدری | Mohadeseh Heydari
University
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

فرید فیروزبخش | Farid Firouzbakhsh
University
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

حامد پاک نژاد | Hamed Paknejad
University
دانشکده شیلات و محیط‌زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران


نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-577-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/662/article-662-2244279.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات