این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
بوم شناسی آبزیان
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۱-۲۱
عنوان فارسی
تأثیر عصاره خوراکی پونهکوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجههای خونی، سرمی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره پونه کوهی بر عملکرد رشد، برخی فراسنجههای خونی و سرمی ماهی قزلآلای رنگینکمان در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri ارزیابی شد. به این منظور 360 قطعه ماهی قزل¬آلا¬ی رنگین¬کمان (2/0 ± 48/10گرم) به 4 گروه تقسیم شدند و از جیرههای مکمل شده با صفر (گروه شاهد) ، 1/0، 2/0 و 3/0 درصد عصاره پونه¬کوهی به مدت 4 هفته تغذیه نمودند. در پایان 4 هفته، 20 عدد ماهی از هر تیمار، انتخاب و میزان 1/0 میلیلیتر (108 باکتری در هر میلیلیتر) باکتری به روش داخل صفاقی تزریق گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و کارایی تبدیل غذایی، تعداد گلبول سفید و قرمز خون، هماتوکریت، هموگلوبین، پروتئین کل، آلبومین و میزان فعالیت لیزوزیم سرم ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی عصاره هیدروالکلی پونه¬کوهی به ویژه غلظت¬های بالا (2/0 و 3/0 درصد)، افزایش معنی¬داری با تیمار شاهد نشان دادند. در معرض قرار گرفتن ماهی با باکتریYersinia ruckeri ، تیمار 3/0 درصد، کمترین درصد تلفات را به خود اختصاص داد. بهطورکلی تجویز پونه¬کوهی در سطح 2/0 و 3/0 درصد به صورت خوراکی موجب افزایش مقاومت، بهبود عملکرد رشد، افزایش برخی شاخص¬های خونی و سرمی قزلآلای رنگینکمان ¬می¬گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پونه کوهی، رشد، فراسنجه های خونی، قزلآلای رنگینکمان
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محدثه حیدری | Mohadeseh Heydari
University
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
فرید فیروزبخش | Farid Firouzbakhsh
University
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
حامد پاک نژاد | Hamed Paknejad
University
دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-577-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/662/article-662-2244279.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات