این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۵۰، شماره ۴، صفحات ۸۲۳-۸۳۱

عنوان فارسی بررسی تأثیر میدان‌های مغناطیسی استاتیک و دینامیک بر برخی ویژگی‌های شیمیایی حبه‌ی انار
چکیده فارسی مقاله تاکنون تحقیقی در زمینه بررسی اثر میدان مغناطیسی بر ویژگی­های محصولات کشاورزی در مرحله پس­از­برداشت دیده نشده است. در این پژوهش، یک دستگاه مغناطیس با قابلیت ایجاد میدان­های استاتیک و دینامیک ساخته شد و سپس تأثیر آن با چگالی شار مغناطیسی 2784 و 8240 گاوس در زمان مغناطیسی­شدن یک و 12 ساعت بر درصد مواد جامد در محلول، pH، ظرفیت آنتی­اکسیدان کل و ترکیبات فنولی کل حبه­های انار بررسی شد. در بین شاخص­های شیمیایی، تأثیر میدان مغناطیسی بر ظرفیت آنتی­اکسیدان کل حبه­های انار معنی­دار بود. به طوری که میدان مغناطیسی دینامیک با شدت 8240 گاوس در زمان مغناطیسی­شدن یک ساعت، سبب افزایش ظرفیت آنتی­اکسیدان کل حبه­های انار به میزان 32/13% شد. در صورتی که در زمان مغناطیسی­شدن 12 ساعت، سبب کاهش آن به میزان 08/11% گردید. با در نظرگرفتن نتایج، تأثیر میدان مغناطیسی دینامیک از میدان مغناطیسی استاتیک و تأثیر چگالی شار مغناطیسی 8240 گاوس از 2784 گاوس بیشتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میدان مغناطیسی، ظرفیت آنتی اکسیدان کل، ترکیبات فنولی کل،

عنوان انگلیسی The Effect of Static and Dynamic Magnetic Fields on Some Chemical Properties of Pomegranate Arils
چکیده انگلیسی مقاله No study has been reported about magnetic fields effects on properties of agricultural products in the postharvest stage. In this research a static and dynamic magnetic fields apparatus was fabricated and then the field effects with magnetic flux densities of 2784 and 8240 G and magnetic time of 1 and 12 h on total soluble solids, pH, total antioxidant capacity and total phenolic compounds of pomegranate arils were investigated. Between chemical indicators, the effect of magnetic field on the total antioxidant capacity of pomegranate arils was significant. Dynamic magnetic field with flux density of 8240 G and time of 1 h caused %13/32 increase in antioxidant capacity. But magnetic time of 12 h caused %11/08 decrease in antioxidant capacity. Finally the effect of dynamic magnetic field was more than static magnetic field and magnetic flux density of 8240 G was more than 2784 G.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهنام علایی |
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

رضا امیری چایجان |
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشکاه بوعلی سینا، همدان، ایران

حسن ساریخانی |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_72438_7632983085280330f5a63a9e758362dd.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-2249653.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات