این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۰، شماره ۴، صفحات ۹۷۷-۹۸۹
عنوان فارسی
بررسی اثر امواج فراصوت بر سینتیک خشک کردن دانه شلتوک در زمان استراحتدهی در یک خشککن ترکیبی مادون قرمز-هوای گرم
چکیده فارسی مقاله
شلتوک یکی از پراهمیتترین محصولات کشاورزی است و نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی را به خود اختصاص داده است. در این تحقیق اثر امواج فراصوت بر سینتیک خشک کردن دانه شلتوک در زمان استراحتدهی در یک خشککن ترکیبی مادون قرمز مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها در سه سطح دمای هوای ورودی (30، 40 و °C50)، چهار سطح توان فراصوت (صفر، 5/0، 75/0 و kW/kg1) و چهار سطح فرکانس فراصوت (20، 25، 28 و kHz30) انجام شد. برای تحلیل دادهها، از طرح پایه بلوکهای کاملاً تصادفی بهره گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان داد در دماهای مختلف هوای ورودی، استفاده از امواج فراصوت در سطوح مختلف توان و فرکانس در مدت زمان استراحتدهی میتواند بر خصوصیات مکانیکی شلتوک اثرگذار باشد و باعث کاهش مدت زمان خشک شدن دانه شلتوک و مصرف انرژی ویژه شود. به طوری که در توان kW/kg5/0، فرکانسهای پایین فراصوت 20 و kHz25 و دمای ورودی ˚C30 ضمن اینکه درصد دانههای ترک خورده را کاهش میدهند به طور میانگین باعث افزایش انرژی مورد نیاز برای شکست دانه سالم نیز میشوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شلتوک، فراصوت، استراحت دهی، خشک کن ترکیبی مادون قرمز،
عنوان انگلیسی
Effect of Ultrasound on Drying Kinetics of Rough Rice at Tempering Duration in an Infrared- Hot Air Combined Dryer
چکیده انگلیسی مقاله
Rough rice is one of the most important agricultural products and it plays an important role in ensuring food security. The objective of this study was to investigate the effect of high power ultrasound in tempering duration on the drying kinetics of rough rice in a combined far-infrared radiation (FIR) dryer. Tests were conducted in a factorial design at four levels of ultrasound power density (Zero, 0.5, 0.75 and 1 kW/kg), four levels of frequency (20, 25, 28, and 30kHz) and three levels of drying air temperature (30, 40, and 50oC). Results showed that mechanical characteristics of rough rice were affected significantly at all ultrasound power and frequency levels at different inlet air temperatures at tempering duration and led to reduction of both drying time and specific energy consumption. So that at power of 0.5 kW / kg, low ultrasonic frequencies of 20 and 25 kHz and input temperature of 30 ° C while reducing the percentage of cracks in rough rice kernels, they also increase the energy required for healthy seed breakage on average.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرامرز نوعی خدابادی |
دانشجوی دکتری مهندسی بیوسیستم، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
علی رجبیپور |
استاد گروه مهندسی بیوسیستم، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
محمود امید |
استاد گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران کرج ایران
داریوش زارع |
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_71916_f1a278f587b975d3c1ec3b5069750490.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-2249665.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات