این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۱-۲۰
عنوان فارسی
اثر اسید فرمیک در جیره بر ایمنی موکوسی و شاخص های ایمنی غیر اختصاصی سرم خون در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف اسیدفرمیک در جیره غایی بر شاخصهای ایمنی موکوس کپور معمولی صورت پذیرفت. بدین منظور تعداد 360 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 5±21 گرم به مدت 8 هفته، در چهار تیمار و سه تکرار با جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد اسیدفرمیک تغذیه شدند. در پایان دوره از موکوس و سرم خون نمونه برداری گردید. میزان فعالیت پروتئاز موکوس و ایمونوگلوبین موکوس و سرم در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نشان نداد (05/0P>). میزان لیزوزیم سرم و موکوس نیز در تیمار تغذیه شده با 2 درصد اسیدفرمیک افزایش معنیداری نسبت به سایر تیمارها نشان دادند (05/0P<). نتایج نشان داد که بهترین عملکرد لیزوزیم و پروتئاز به عنوان شاخص های ایمنی در استفاده از جیره حاوی 2 درصد اسیدفرمیک میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ایمنی، کپور معمولی، اسیدفرمیک، خون، موکوس،
عنوان انگلیسی
Effects of dietary administration of Formic acid on mucosal immune, innate immune parameters of common carp fingerling (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was performed to investigate the effect of different levels of formic acid on mucus and serum immunity parameters in Cyprinus carpio. For this purpose, 360 fish with average weight of 21+ 5 g were fed on diets supplemented with 0%, 0.5%, 1% and 2% Formic Acid (FA) for 8 weeks. At the end of feeding trial, sampling was done from mucus and blood. Mocus protease and mocus and serum immunoglobin didn’t show significant differences (P≥0.05) in FA treatments compared to control. Mocus and serum lysozyme showed significant increase (P≥0.05) in 2% FA treatment compared to other groups. These results revealed beneficial effects of lysozyme and protease as immune parameters is using 2% dietary FA in carp.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رقیه صفری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
الهام بهرامی شیخ سرمست |
دانشگاه گرگان
سعید مشکینی |
دانشگاه
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_4853_e6bd9d41f00764c6d65f9215f5b0dbcd.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-2251288.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات