این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۳۰، شماره ۱۱، صفحات ۸۵۶-۸۶۶
عنوان فارسی
تأثیر شش هفته مکملدهی آب هندوانه بر فعالیت آنزیمهای CK و LDH و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: پیش زمینه و هدف: استفاده از مکمل¬های تغذیه¬ای، برای جلوگیری از فشارهای ناشی از فعالیت بدنی، به تعویق انداختن خستگی و حفظ عملکرد در هنگام مسابقه پیشنهاد شده است. هدف پژوهش حاضر، اثرات شش هفته مکمل¬دهی¬آب هندوانه بر فعالیت آنزیم¬های کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه می¬باشد. مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی که از بین تکواندوکار زن نخبه 25 نفر به صورت نمونه در دسترس انتخاب به صورت تصادفی یکسوکور در دو گروه مکمل (15 نفری) و گروه دارونما (10 نفری) قرار گرفتند. آزمودنی¬ها به¬مدت شش هفته 500 میلیلیتر نوشیدنی آب هندوانه (تقریباً حاوی 17/1 گرم ال¬سیترولین است) یا دارونما را حدوداً یک ساعت قبل از تمرین تکواندو مصرف کردند. تمرین تکواندو شامل اجرای تمرین-های عمومی و اختصاصی تکواندو به¬ مدت 90 دقیقه و به صورت سه جلسه در هفته بود. مقادیر CK، LDH و آزمون عملکرد ورزشی (VO2max) از هر دو گروه قبل و پس از پژوهش و میزان درد عضلانی در 24 و 47 ساعت پس از فعالیت ورزشی اندازه¬گیری شد. یافته¬ها: براساس نتایج مصرف آب هندوانه به مدت 6 هفته باعث کاهش CK (001/0=P) و LDH (002/0=P)، کاهش درد عضلانی در 24 ساعت (001/0=P) و 47 ساعت (001/0=P) پس از فعالیت ورزشی و افزایش عملکرد ورزشی (001/0=P) شده است؛ تفاوت معناداری بین گروه تجربی و گروه کنترل در متغیرهای مذکور مشاهده شد. بحث و نتیجه¬گیری: با توجه به یافته¬های پژوهش حاضر شاید بتوان گفت به منظور جلوگیری از کوفتگی عضلانی تاخیری و افزایش عملکرد ورزشی ورزشکاران مصرف آب هندوانه قبل از اجرای فعالیت ورزشی سودمند است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کوفتگی عضلانی تاخیری، ال-سترولین، عملکرد ورزشی
عنوان انگلیسی
THE EFFECT OF 6 WEEKS OF WATERMELON JUICE SUPPLEMENTATION ON THE ACTIVITY OF CK AND LDH ENZYMES AND EXERCISE PERFORMANCE IN ELITE FEMALE TAEKWONDO ATHLETES
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Using nutritional supplements is proposed to avoid the stresses-induced by physical activity, delayed fatigue, and maintenance of performance during competition. The aim of this study was to explore the effect of 6 weeks of watermelon juice supplementation on the activity of CK and LDH enzymes and exercise performance in elite female taekwondo athletes. Materials & Methods: The population of this quasi-experimental are 25 elite females that were selected by available sampling methods and then were randomly divided into two groups of supplementation (n=15) and placebo (n=10). One hour before Taekwondo training, in the treatment group, subjects consumed 500 ml of watermelon juice (almost containing 1.17 gr of L-Citrulline) for 6 weeks while the control group received placebo. Taekwondo training was held for ninety minutes, three sessions per week for 6 weeks. CK, LDH levels, and exercise performance test (VO2max) were measured in both groups before and after the study and the muscle soreness was measured 24 and 47 hours after the exercise. Results: The results showed that watermelon juice supplementation for 6 weeks reduced CK (P=0.001) and LDH (P=0.002), decreased muscle soreness 24 hours (P=0.001) and 47 hours (P=0.001) after exercise and increased exercise performance (P=0.001). Significant differences between the experimental group and the control group with regard to these variables were observed. Conclusion: According to the findings of this study, it can be concluded that watermelon juice supplementation before the exercise is effective in preventing delayed muscle soreness and athlete's performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Delayed Muscle Soreness, L-citrulline, exercise performance
نویسندگان مقاله
محمد سام رفیعی | mohammadsam rafee
razi university
دانشگاه رازی
محمد عزیزی | mohammad azizi
razi university
استادیار دانشکده علوم ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران (نویسنده مسئول)
وریا طهماسبی | worya tahmasebi
razi university
دانشگاه رازی
رستگار حسینی | rastegar hoseini
razi university
دانشگاه رازی
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4093-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/27/article-27-2266700.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات