این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
تاثیر وزن مولکولی آبکافته ایزوله پروتئین عضله ماهی Sardinella sindensis حاصل از آنزیم پانکراتین روی خواص ضداکسایشی و ضددیابتی
چکیده فارسی مقاله
اهداف: هدف از پژوهش حاضر، آبکافت ایزوله پروتئین ماهی ساردین سند توسط آنزیم پانکراتین و سپس جزءبهجزءسازی آبکافته براساس وزن مولکولی و در نهایت ارزیابی و مقایسه خواص ضداکسایشی و ضددیابتی بخشهای تفکیکشده با آبکافته بود. مواد و روشها: ایزوله توسط آنزیم پانکراتین در دو نسبت آنزیم/سوبسترای 2/5 و 5% (وزنی/وزنی) در مدت 2ساعت آبکافت شد. آبکافت حاصل توسط غشای فراپالایش به سه بخش FPH-I (کوچکتر از 2کیلودالتون)، FPH-II (بین 10-2کیلودالتون) و FPH-III (بزرگتر از 10کیلودالتون) جزبهجز شد. فعالیت ضداکسایشی و ضددیابتی بخشهای تفکیکشده و خود آبکافته مورد سنجش قرار گرفت. یافتهها: درجه آبکافت با افزایش زمان افزایش یافت و بین زمانهای 30 تا 60دقیقه معنیدار بود (0/05p<). بخش FPH-III بیشترین توانایی مهار رادیکال DPPH را داشت. از نظر شلاتهکنندگی یون آهن II تفاوت معنیداری بین بخشهای تفکیکشده و آبکافته وجود نداشت (0/05p>). همچنین بخش FPH-III بیشترین توانایی مهار رادیکال کاتیون ABTS را داشت. FPH-III در غلظت 5/2% دارای بیشترین قابلیت بازدارندگی آنزیم آلفاآمیلاز بود. همچنین فعالیت بازدارندگی آنزیم آلفاگلوکوزیداز نمونهها در غلظت 20میلیگرم بر میلیلیتر کمتر از 50% بود. نتیجهگیری: FPH-III بیشترین فعالیت مهار رادیکالهای DPPH، ABTS+ و بازدارندگی آنزیم آلفاآمیلاز آبکافته ایزوله پروتئین ماهی ساردین سند حاصل از آنزیم پانکراتین را داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Molecular Weight of Isolated Protein Hydrolysate from Sardinella sindensis Obtained Using Pancratin on the Anti-Oxidative and Anti-Diabetic Properties
چکیده انگلیسی مقاله
Aims: The purpose of the present study was to hydrolyze Sardinella sindensis protein isolate by pancreatin enzyme and then fractionation hydrolysate based on molecular weight and finally evaluating and comparing the anti-oxidative and anti-diabetic properties of the fractions with hydrolysate. Materials & Methods: Protein isolate from Sardinella sindensis muscle was extracted and then hydrolyzed using pancreatin enzyme in two enzyme/substrate ratio of 2.5 and 5% (W/W) for 2h. The hydrolysates were fractionated into three fractions included FPH-I (< 2kDa), FPH-II (2-10kDa) and FPH-III (>10kDa) using an ultrafiltration (UF) membranes. The antioxidant and anti-diabetic activiteis of the fractions and hydrolysate were investigated. Findings: The degree of hydrolysis increased with increasing hydrolysis time and it was significant between 30 and 60 minutes (p< 0.05). FPH-III showed the highest DPPH radical scavenging activity. In terms of chelating activity on Fe2+, there was no significant difference between the fractions and hydrolysate (p>0.05). Also, FPH-III showed a better ABTS radical-scavenging activity. FPH-III had the highest inhibitory potential against α-amylase at 2.5%. In addition, the inhibitory effect of samples at 20mg/ml against α-glucosidase was less than 50%. Conclusion: FPH-III from Sardinella sindensis protein isolate by pancreatin enzyme had the highest DPPH radical scavenging, ABTS+ activity and alpha-amylase inhibitory.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهاره فتان | B. Fatan
Food Science & Technology Department, Agricultural Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
حسن احمدیگاولیقی | H. Ahmadi Gavlighi
Food Science & Technology Department, Agricultural Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
محمدعلی سحری | M.A. Sahari
Food Science & Technology Department, Agricultural Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-40804-1&slc_lang=fa&sid=6
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-2269245.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات