این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۹، شماره ۱۸۱، صفحات ۶۱-۷۲

عنوان فارسی اثر تقارب های متفاوت گوتا پرکا بر میزان ریزنشت اپیکالی کانال های پر شده دندان انسان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: گوتاپرکا به عنوان ماده اصلی پرکننده کانال، مورد قبول عموم است. مخروط‌های استاندارد گوتاپرکا در درجه تقارب‌های 10-2درصد موجود می‌باشند. هدف از انجام این پژوهش، مقایسه ریزنشت اپیکالی کانال‌های پر شده با مخروط‌های گوتاپرکا با درجه‌ی تقارب‌های مختلف با استفاده از روش نفوذ پروتئین است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه ﺗﺠﺮﺑﻲ آزمایشگاهی، 96 دندان قدامی تک کانال ماگزیلا انتخاب شد. سپس تاج این دندان‌ها جدا گردید و نمونه‌ها، با استفاده از فایل روتاری پروتیپر آماده‌سازی شدند. دندان‌ها به شش گروه آزمایشی 15 تایی و دو گروه کنترل 3 تایی تقسیم شدند. در هریک ازگروه‌ها پرکردن کانال‌ها با استفاده از مستر کن با تقارب‌های متفاوت (4-2و6) درصد و کن فرعی با تقارب‌های متفاوت (2 و4) درصد با روش تراکم جانبی انجام شد سپس میزان ریزنشت پروتئین در هر نمونه با استفاده از آزمون‌های کروسکال والیس و من ویتنی بررسی شد. یافته‌ها: در مقایسه هر 6 گروه با هم، تفاوت معنی‌دار بود (001/0< P). کم‌ترین ریزنشت در گروه مسترکن 2 درصد و کن فرعی 2 درصد و بیش‌ترین ریزنشت در گروه مسترکن 4 درصد و کن فرعی 2 درصد، مشاهده شد. استنتاج: در چارچوب مطالعه حاضر، استفاده از مسترکن 2 درصد به همراه کن فرعی 2 درصد، کم‌ترین بروز ریزنشت را در پی دارد. هرچندکه کن اصلی 6 درصد به همراه کن فرعی 4 درصد نتایج خوبی به همراه داشت.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میکرولیکیج اپیکال، نفوذ پروتئین، پرکردن کانال،گوتاپرکا تقاربدار

عنوان انگلیسی Effect of Different Tapered Gutta Percha Cones in Apical Microleakage of Human Root Canal Obturation
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Gutta-percha is generally accepted as the main canal filler. Standard gutta-percha cones are available in 2-10% tapers. The purpose of this study was to compare apical microleakage of canals obturated with different tapers of gutta-percha, using the protein penetration technique. Materials and methods: In this study, 96 maxillary anterior teeth were selected and were prepared by protaper rotary files. The teeth were divided into six experimental groups (n=15) and two control groups (n=3). All groups were obturated with different tapered master cone (2-4-6%) and accessory cone (2-4%) by lateral condensation technique. Protein microleakage was measured in each sample. Data was analyzed applying Kruskal-Wallis test and Mann Whitney test. Results: Statistical analysis showed significant differences between all experimental groups (P< 0.001). The least levels of microleakage were seen in the group treated with 2% master cone and 2% accessory cone, while the highest levels were found in teeth obturated with 4% master cone and 2% accessory cone. Conclusion: In this study, 2% master cone and 2% accessory cone caused least microleakage, but the 6% master cone and 4% accessory cone also showed good results.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سلما امیدی | Salma Omidi
Assistant Professor, Department of Endodontics, Faculty of Dentistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار، گروه اندو، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

مهدی لمعی | Mahdi Lomee
Endodontist, Sari, Iran
متخصص اندو، ساری، ایران

فرشاد باقری | Farshad Bagheri
Resident in Oral and Maxillofacial Radiology, Faculty of Dentistry, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دستیار رادیولوژی دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

علیرضا رفیعی | Alireza Rafiei
Professor, Department of Immunology, Molecular and Cell Biology Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استاد، گروه ایمونولوژی، مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

جمشید یزدانی چراتی | Jamshid Yazdani Charati
Associate Professor, Department of Biostatistics, Health Sciences Research Center, Addiction Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
دانشیار، گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3625-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-2270925.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده دندانپزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات