این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۴۷-۶۴
عنوان فارسی
اثر قارچ مایکوریزا آرباسکولار بر کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور ارزیابی کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر با کاربرد قارچ Glomus intraradices، آزمایشی بهصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار و سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال 1396 اجرا شد. تیمارها شامل الگوهای مختلف کشت (کشت خالص جو، کشت خالص خلر، 75 درصد خلر+ 25 درصد جو، 50 درصد خلر+ 50 درصد جو و 25 درصد خلر+ 75 درصد جو) در حالت تلقیح و عدم تلقیح با قارچ بودند. نتایج نشان داد بیشترین میزان کربوهیدرات محلول در آب (WSC) و فیبرخام (CF) علوفه در الگوهای کشت خالص جو تلقیحشده، خالص جو تلقیحنشده و الگوی 25 درصد خلر + 75 درصد جو تلقیحنشده بهدست آمد. همچنین بالاترین میزان دیواره سلولی بدون همیسلولز (ADF) و دیواره سلولی (NDF) به کشتهای خالص جو تلقیحنشده و جو تلقیحشده تعلق داشت. اما کمترین میزان ADF و NDF به کشتهای خالص خلر تلقیحشده و خلر تلقیحنشده مربوط بود. بنابراین بالاترین میزان ماده خشک مصرفی (DMI)، کل ماده مغذی قابل هضم (TDN)، قابلیت هضم ماده خشک (DDM)، انرژی ویژه شیردهی (NEL) و ارزش نسبی تغذیهای (RFV) در کشت خالص خلر تلقیحشده بهدست آمد. علاوهبر این، تلقیح با قارچ مایکوریزا کیفیت علوفه را از طریق کاهش NDF و ADF و افزایش DMI، TDN، NEL، DDM و RFV بهبود بخشید. بهطور کلی، بر اساس شاخصهای کیفی، علوفه حاصل از کشت خالص خلر تلقیحشده با قارچ بهعنوان علوفه ممتاز (Prime) در نظر گرفته شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Arbuscular Mycorrhiza Fungus on Forage Quality in Intercropping of Barley (Hordeum vulgare L.) and Grass pea (Lathyrus sativus L.)
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the forage quality in grass pea (Lathyrus sativus L.) barley (Hordeum vulgare L.) intercropping with application of mycorrhiza fungus (Glomus intraradices), a field experiment was carried out as a randomized complete blocks design (RCBD) with 10 treatments and 3 replications at the Faculty of Agriculture, University of Maragheh, Iran during 2017 growing season. Treatments included planting patterns (sole planting of grass pea and barley, 75% grass pea+ 25% barley, 50% grass pea+ 50% barley, 25% grass pea+ 75% barley) with and without mycorrhiza inoculation. The highest water soluble carbohydrate (WSC) and crude fiber (CF) were achieved in monoculture of inoculated and no-inoculated barley and 25% grass pea+ 75% barley planting patterns. Also, the highest neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF) belonged to monocultures of barley, while the lowest NDF and ADF related to grass pea sole cropping. Thus, the highest total digestible nutrients (TDN), dry matter intake (DMI), digestible dry matter (DDM) and net energy for lactation (NEL) were obtained in monoculture of inoculated grass pea. In addition, inoculation with Glomus intraradices improved the mixture forage quality by reducing the concentration of ADF and ADF, while DDM, DMI, TDN and RFV were increased. Overall, based on the examined quality indices, inoculated grass pea was found potent to produce a good-quality forage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد حقانی نیا | M. haghaninia
Faculty of Agriculture, University of Maragheh.
دانشگاه مراغه
عبدالله جوانمرد | A. javanmard
Faculty of Agriculture, University of Maragheh.
دانشگاه مراغه
سارا ملاعلی عباسیان | s. mollaaliabasiyan
Faculty of Agriculture, University of Maragheh.
دانشگاه مراغه
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2522-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-2277087.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات