این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۶، صفحات ۱۸۵-۱۹۷
عنوان فارسی
بررسی خواص عملکردی پروتئین هیدرولیزشده زیست فعال حاصل از دانهگوجه فرنگی
چکیده فارسی مقاله
ضایعات حاصل از فرآوری مواد غذایی شامل مواد مغذی با کیفیت بالا هستند که میتوانند به طور گستردهای در سبد غذایی خانوارها استفاده شوند. سالانه حدود 8100 تن تفاله گوجهفرنگی مرطوب توسط کارخانجات ایجاد میشود که در بسیاری از مواقع، بدون در نظر گرفتن موارد کاربردی از زنجیره مصرف حذف میگردند. دانهی جدا شده از تفاله گوجهفرنگی ﺳﺮﺷﺎر از ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ و اﺳﻴﺪﻫـﺎی آﻣﻴﻨـﻪ ﺿﺮوری ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی (پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) و ویژگیهای عملکردی (جذب آب، جذب روغن، قدرت تشکیل کف و ویژگی امولسیون کنندگی) نمونههای مختلف دانهی گوجهفرنگی (نمونهی روغنگیریشده، کنسانتره و هیدرولیزشده با قابلیت آنتیاکسیدانی بالا ) و ایزوله سویا (بهعنوان نمونهی شاهد) با هدف تعیین ویژگیهای عملکردی پروتئین هیدرولیز شده جهت کاربرد در محصولات غذایی تعیین و تاثیر غلظتهای مختلف نمک وpH بر این ویژگیها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نمونهی هیدرولیزشدهی دانهی گوجهفرنگی حاوی 37/79 درصد پروتئین بود و از نظر ویژگیهای عملکردی (جذب آب، جذب روغن، کفکنندگی و امولسیونکنندگی) اختلاف معنیداری بین نمونهی روغنگیریشده و کنسانتره مشاهده گردید (05/0>P). در جمعبندی نهایی میتوان گفت پروتئین هیدرولیزشده حاصل از دانهی گوجهفرنگی بهترین ویژگیهای عملکردی را از خود نشان داد و بنابراین ﻣﻲ ﺗﻮان از آن ﺑﻌﻨﻮان ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﭘﺮوتئینﻫﺎی ﺣﻴﻮاﻧﻲ در رژﻳﻢ ﻏﺬاﻳﻲ و ﻫﻤﭽﻨـﻴﻦ ﺑﻌﻨﻮان ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﻋﻤﻠﮕﺮ در ﻓﺮﻣﻮﻻﺳﻴﻮن ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Functional Properties of bioactive Protein Hydrolysate derived from Tomato Seed
چکیده انگلیسی مقاله
The waste from food processing involves high-quality nutrients that can be widely used in food formulations. About 8100 tons of tomato pomace is produced annually by factories, which are often discarded without taking into account their potential use in the supply chain. Seeds isolated from tomato pomace are rich in protein and essential amino acids. In this research, chemical composition (protein, fat, moisture and ash) and functional properties (water absorption, oil absorption, foaming property and emulsion activity), in different fractions of tomato seed (defatted meal, protein concentrate and hydrolysate) and soy isolate (as the control sample) was determined and the effect of different concentrations of salt and pH on these characteristics was also investigated. The results showed that the tomato protein hydrolysate contained 79.37% of protein. There was a significant difference between the samples in terms of functional characteristics (water absorption, oil absorption, foaming and emulsification properties) between the de-oiled and concentrate samples (P < 0.05). In conclusion, it can be said that the protein hydrolysate derived from tomato seeds protein showed the best functional properties and therefore could be used as substitute for animal based proteins in the diet as well as active ingredients in food formulations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علیرضا صادقی ماهونک | Alireza Sadeghi Mahoonak
Department of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گروه صنایع غذایی
محیا شریعت علوی | mahya shariat alavi
department of food science technology, gorgon university of agricultural sciences and natural resources
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهران اعلمی | Mehran Alami
Department of food science technology, Gorgon University of agricultural sciences and natural resources
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد قربانی | Mohammad Ghorbani
Department of food science technology, Gorgon University of agricultural sciences and natural resources
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-24470-11&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات