این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
آبیاری و زهکشی
، جلد ۱۳، شماره ۶، صفحات ۱۷۶۲-۱۷۳۳
عنوان فارسی
بهینه سازی آب مصرفی چغندرقند در شرایط شوری آب آبیاری و وابستگی قیمت به کیفیت محصول
چکیده فارسی مقاله
از مهمترین محدودیت ها در کاهش رشد و میزان محصولات کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک، کمبود آب آبیاری و هم چنین کاهش کیفیت آن است. بهینه سازی مصرف آب و مدیریت صحیح استفاده از آب های شور، روشی برای افزایش کارایی مصرف آب می باشد. در این پژوهش، تابع تولید محصول چغندرقند بر اساس مقدار و شوری آب آبیاری به دست آمد. سپس معادلات لازم جهت تعیین عمق بهینه آب آبیاری، زمانی که قیمت چغندرقند متغیر و تابع کیفیت آن (درصد قند) می باشد، تعیین گردید. به ازای شوری صفر دسی زیمنس بر متر و بر اساس قیمت های فعلی آب و محصول، نتایج نشان داد که برای به دست آوردن بیشینه محصول چغندرقند و سود در شرایط محدودیت زمین و آب مقادیر بهینه آب به ترتیب برابر 87/1، 77/1 و 52/1 متر می باشد. میزان صرفه جویی در مصرف آب در شرایط محدودیت آب، 7/18درصد و افزایش سطح زیر کشت نیز 20 درصد محاسبه گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب شور، تحلیل کم آبیاری، محدودیت آب، محدودیت زمین،
عنوان انگلیسی
Optimizing water consumption of sugar beet in conditions of the irrigation water salinity and dependency of the yield price to quality
چکیده انگلیسی مقاله
Scarcity of irrigation water and reduction of its quality are the most important reasons in reducing the growth and yield of agricultural products in arid and semi-arid regions. Optimization of the water use and proper management of saline water is a way to increase water use efficiency. In this research, sugar beet production function was obtained based on the amount and salinity of irrigation water. Then, the needed equations for determining the optimum irrigation water depth when the price of sugar beet is variable and dependant on its quality (sugar content rate) is determined. For salinity of 0 ds/m and based on current prices of water and crop, optimum amounts of water were 1.87, 1.77 and 1.52 m to obtain the maximum yield and maximum profit under limited land and limited water conditions, respectively. The amount of water saving under water limiting conditions were 18.7 %, respectively, and the cultivation area increased by 20%, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غزاله شمشیری |
علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فارس، فسا
علی شعبانی |
علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فارس فسا
علی رضا سپاسیان |
گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فسا، فارس ، فسا
ابوالفضل عزیزیان |
گروه آموزشی علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اردکان
علیرضا سپاسخواه |
گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
http://idj.iaid.ir/article_103152_c3ffc3c83d1c2a527eb55184a74d6a36.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/552/article-552-2282190.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات