این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۷، صفحات ۲۹-۳۵
عنوان فارسی
فعالیت ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی برگ کاردین بر لیستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا اینترتیدیس و سودوموناس آئروژینوزا
چکیده فارسی مقاله
در سال های اخیر، مقاومت برخی از میکروارگانیسم های بیماریزا به علت بی توجهی و استفاده نامناسب از داروهای تجاری ضدمیکروبی افزایش یافته است. این موضوع دانشمندان را مجبور ساخته تا به جستجوی مواد جدید از منابع مختلف مانند گیاهان دارویی به عنوان منابع مناسب از مواد شیمیایی ضدمیکروبی بپردازند. در این تحقیق، اثر ضدباکتریایی عصاره کاردین بررسی گردید. عصاره هیدروالکلی برگ های این گیاه با غلظت های 0.390 تا 100 میلیگرم بر میلی لیتر تهیه و اثر ضدمیکروبی به روش دیسک دیفیوژن و انتشار چاهک روی سویه های لیستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا اینترتیدیس و سودوموناس آئروژینوزا مورد آزمون قرار گرفت. حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) عصاره کاردین با روش رقت سازی بررسی شد. در روش های دیسک و چاهک، بیشترین میزان تأثیر عصاره بر باکتری های مورد آزمون در غلظت 100 میلیگرم بر میلی لیتر و با تشکیل بیشترین قطر هاله بازدارندگی مشاهده شد. البته این اثر بر باکتری های گرم مثبت بیشتر از گرم منفی مشهود بود. میزان MIC عصاره روی لیستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا اینترتیدیس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب معادل 12.5، 25 و 50 میلی گرم بر میلی لیتر و میزان MBC به ترتیب معادل 50، 100 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج نشان داد که تأثیر عصاره کاردین روی باکتری های گرم مثبت بیش از گرم منفی بود و قطر هاله های عدم رشد با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antibacterial activity of hydroalcoholic extract of Cardin leaf on Listeria monocytogenes, Salmonella enteritidis and Pseudomonas aeruginosa
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years, multiple drug resistance in human pathogenic microorganisms have developed due to indiscriminate use of commercial antimicrobial drugs commonly used in the treatment of infectious diseases. This situation forced scientists for searching new antimicrobial substances from various sources, like medicinal plants, which are the good sources of novel antimicrobial chemotherapeutic agents. In this study, the antibacterial effect of Cardin leaf was investigated. Hydroalcoholic extract of this plant was prepared at concentrations of 0.390 to 100 mg/ml and antimicrobial effect of extract were tested with disk diffusion and agar-well diffusion diffusion method against Listeria monocytogenes, Salmonella enteritidis and Pseudomonas aeruginosa strains. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of the Cardin extract were investigated by dilution method. In the disk and well diffusion methods, the highest effect of extract on the bacteria was observed at concentration of 100 mg / ml, with the highest diameter of deterioration hole. Of course, the effect on gram-positive bacteria was more than gram negative. The inhibitory concentration of extract (MIC) on Listeria monocytogenes, Salmonella enteritidis and Pseudomonas aeruginosa was 12.5, 25 and 50 mg/ml and the MBC was 50, 100 and 100 mg/ml, respectively. The results showed that effect of Cardin extract on gram-positive bacteria was more than gram negative and the diameter of the non-growth halo increased with increasing concentrations of the extract.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عارفه کردجزی | Arefeh Kordjazi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Khazar Institute of Higher Education, Mahmood Abad, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی خزر، محمود آباد، ایران
رضا فرهمندفر | Reza Farahmandfar
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources (SANRU), Sari, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20521-7&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات