این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۷، صفحات ۷۷-۸۷
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه بر تعدادی از پاتوژنهای غذایی و برهمکنش آن با آنتیبیوتیکهای جنتامایسین و کلرامفنیکل در شرایط محیط کشت
چکیده فارسی مقاله
در طب سنتی از گیاه پونه جهت درمان سینوزیت، ناراحتیهای دستگاه گوارش، اختلالات سیستم تنفسی و رفع مسمومیتهای غذایی استفاده میشود. در این پژوهش فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه بر تعدادی از پاتوژنهای غذایی مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی برهمکنش اسانس پونه با آنتیبیوتیک جنتامایسین و کلرامفنیکل از غلظتهای تحت مهاری استفاده شد. نتایج نشان داد که اسانس پونه توانایی مهار رشد میکروارگانیسمهای پاتوژن را بر سطح محیط کشت داشت. قطر هاله عدم رشد (هاله بازدارندگی) به روش انتشار در آگار با استفاده از دیسک برای باکتریهای لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی و سودوموناس ائروژینوزا به ترتیب 50/16، 60/14، 10، 14 و 10 میلیمتر بود. میانگین قطر هاله بازدارندگی به روش انتشار در آگار با استفاده از چاهک برای باکتریهای لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی و سودوموناس ائروژینوزا به ترتیب 40/14، 16، 12، 30/14 و 10/10 میلیمتر بود. نتایج نشان داد که در حالت ترکیب اسانس پونه با آنتیبیوتیک جنتامایسین برای تمامی باکتریها حالت سینرژیستی مشاهده شد. در حالت ترکیبی اسانس پونه با آنتیبیوتیک کلرامفنیکل برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و سودوموناس ائروژینوزا حالت سینرژیستی مشاهده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس پونه برای تمامی باکتریهای 25/6 میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی با توجه به نتایج به دست آمده میتوان از اسانس پونه جهت کنترل رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا در مواد غذایی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،اسانس پونه،اثر سینرژیستی،پاتوژنهای غذایی،برهمکنش.
عنوان انگلیسی
Evaluation of the antimicrobial activity of Mentha pulegium essential oil on some foodborne pathogens and its interaction with gentamicin and chloramphenicol in vitro
چکیده انگلیسی مقاله
In traditional medicine, Mentha pulegium was used for sinusitis treatment, gastrointestinal disorders, respiratory disorders and food detoxity. In this research, Mentha pulegium essential oil (MPEO) antibacterial activity on some foodborne pathogens was considered. For research on MPEO interaction with chloramphenicol and gentamicin antibiotic, sub-minimum inhibitory concentration was used. The results showed that in growth medium MPEO able to control pathogen microorganisms. The inhibition zone diameter (IZD), in disk diffusion method for Listeria innocua, Staphylococus aureus, Escherchia coli, Salmonella typhi, Pseudomonas aeruginosa bacteria was 16/50, 14/60, 10, 14, 10 mm respectively. The mean of IZD in well diffusion method for Listeria innocua, Staphylococus aureus, Escherchia coli, Salmonella typhi, Pseudomonas aeruginosa bacteria was 14/40, 16, 12, 14/30, 10, 10/10 mm respectively. The results showed that in combination of MPEO with gentamicin antibiotic, for all bacteria, synergistic was observed. In combination of MPEO, with chloramphenicol antibiotic in Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, synergistic state was observed. Minimum inhibitory concentration in MPEO for all bacteria was 6/25 mg/ml. In general, with regard to acquired results, one can use MPEO for pathogenic microorganisms growth control in foods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هادی تناور | Hadi Tanavar
M. Sc Student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
حسن برزگر | Hassan Barzegar
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمدامین مهرنیا | Mohammad Amin Mehrnia
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-12087-7&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات