این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۵۱۹-۵۳۴

عنوان فارسی کاهش اثرات مضر شوری بر برخی پارامترهای مرتبط با فتوسنتز بادام با استفاده از کاربرد اسید سالیسیلیک
چکیده فارسی مقاله اثر شوری آب آبیاری (0، 2، 6 و 8 دسی زمنس بر متر) بر برخی پارامترهای فتوسنتزی و ویژگی های مورفولوژیکی 3 رقم بادام" تونو"، شکوفه" و "سهند" با و بدون تیمار اسید سالیسیلیک (صفر، 1 و 2 میلی مولار بر لیتر) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در گلخانه مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمار اسید سالیسیلیک با غلظت 1 میلی مولار بر لیتر به طور قابل توجهی خواص مورفولوژیکی و فتوسنتزی گیاهان تحت تنش شوری را بهبود می بخشد، در حالی که غلظت نسبتا بالاتر آن (2 میلی مولار بر لیتر) باعث بهبود رشد و ویژگی های فتوسنتز نمی شود. از میان رقم های مورد آزمایش،"شکوفه" روی پایه GF677 تحمل به نمک بالاتر از سایرین نشان داد. این مطالعه شواهد قانع کننده ای در رابطه با پتانسیل اسید سالیسیلیک در بهبود رشد بادام تحت تنش شور را فراهم نمود. غلظت مناسب اسید سالیسیلیک هنگام افزودن به شرایط شوری، گیاهان را در تنظیم اسمزی برای کاهش اثرات مضر شوری کمک کرد. اثربخشی اسید سالیسیلیک را می توان در شرایط مزرعه آزمایش کرد تا قبل از این که آن را به عنوان یک ابزار عملی برای افزایش کارایی بادام در خاک های شور توصیف نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Exogenous Salicylic Acid Mitigates Adverse Effects of Salinity on some Photosynthesis-Related Parameters of Almond
چکیده انگلیسی مقاله Effects of salinity (0, 2, 6, and 8 dS m-1) on some photosynthetic parameters and morphological characteristics of 3 almond cultivars ('Tuono', 'Shoukofeh' and 'Sahand'), with or without Salicylic Acid (SA) treatment (at 0, 1 and 2 mM), were studied in a factorial experiment using the completely randomized design with 3 replications, in a greenhouse experiment. Results revealed that while SA at 1 mM significantly improved morphological and photosynthetic properties of salinized plants, its relatively higher concentration (2 mM) impaired growth and photosynthetic attributes. Of the tested cultivars, Shokoufeh grafted on the GF677 rootstock showed higher salt tolerance than the others. This study provides convincing evidence with regard to the potential of SA in improving almond plant growth under salt stress; suitable concentrations of SA when added to saline situations helped the plants in osmotic adjustment for alleviating the harmful effects of salinity. Efficacy of SA may be tested under field conditions before recommending it as a practical tool to enhance almond plant performance in saline soils.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله | H. Mohammadi
Department of Horticultural Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University,Tehran, Islamic Republic of Iran.


| A. Imani
Temperate Fruit Research Center, Horticultural Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Islamic Republic of Iran.


| M. R. Asghari
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Islamic Republic of Iran.


| V. abdossi
Department of Horticultural Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University,Tehran, Islamic Republic of Iran.


| A. R. Talaie
Professor, Horticultural Department, College of Agriculture, University of Tehran, Tehran, Iran.



نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-42536-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-2306008.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات