این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۷۲، صفحات ۱۴-۲۹
عنوان فارسی
مروری بر اثرات گیاه دارویی زعفران همراه با فعالیتهای بدنی
چکیده فارسی مقاله
پژوهشگران همواره به دنبال الگوهای ترکیبی مناسبی از تغذیه و فعالیتهای بدنی برای پیشگیری و درمان بیماریها، افزایش تندرستی و بهتر شدن عملکرد بدنی بودهاند. هدف این مطالعه ارائه یک مقاله مروری از بررسیهای انجامشده درباره تأثیر تعاملی زعفران و فعالیت بدنی است. در این مطالعه، اطلاعات مربوط به تعامل مصرف زعفران و فعالیت بدنی از پایگاههای اطلاعاتی فارسی و انگلیسی معتبر تا سال 2019 دستی بررسی شد. از 29 مطالعه یافت شده با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج، درنهایت 23 مطالعه انتخاب و بررسی شد. از بین این مطالعات، 8 مورد تعامل مصرف زعفران و فعالیت ورزشی کوتاهمدت را مطالعه کردهاند که نتایج آنها تقویت دستگاه آنتیاکسیدانی، افزایش عملکرد قلبی تنفسی و کاهش کوفتگی عضلانی را در پی داشته است. 9 مورد، تعامل مصرف زعفران و فعالیت ورزشی مقاومتی درازمدت را بررسی کردهاند که نتایج آنها افزایش هورمونهای تستوسترون، FSH، LH، استرادیول، بهتر شدن ترکیب بدنی، کاهش عوامل خطر قلبی عروقی، کنترل گلوکز ناشتایی و افزایش عملکرد دستگاه تولیدمثل را نشان میدهد. 6 مورد، تعامل مصرف زعفران و فعالیت ورزشی هوازی درازمدت را بررسی کرده که تقویت دستگاه آنتیاکسیدانی، بهتر شدن گلوکز خون، بهتر شدن بیماریهای تنفسی و بهتر شدن شاخصهای گلایسیمیک را نشان میدهند. در مجموع، تعامل مصرف زعفران و فعالیت بدنی موجب ارتقای دستگاههای بدنی و تنظیم توابع سوخت و سازی میشود. بخش اعظم پژوهشها علت آن را همبستگی و همافزایی این دو بویژه وجود متابولیتهای زعفران خصوصاً فلانوئیدها (کروستین و کروسین) و نیز ترکیبات پلی فنولی و افزایش دستگاه دفاعی آنتیاکسیدانی توسط زعفران را ذکر کردهاند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A Review on the Effects of Saffron with Physical Activity
چکیده انگلیسی مقاله
Researchers have always been looking for appropriate patterns of nutritional strategies and physical activities to prevent and treat diseases, increase well-being as well as improving physical performance. This study aimed at reviewing several studies on the relationship between saffron and physical activity. In this study, the relationship between saffron consumption and physical activity of valuable Persian and English databases were investigated until 2019 among 29 studies. Considering entry and exit criteria, 23 studies were selected and reviewed. 8 studies indicated that saffron consumption and short-term physical activity enhanced antioxidant capacity, increased cardio-respiratory function and reduced muscle soreness. 9 studies have examined the interaction of saffron consumption and long-term resistance exercise, revealing increased testosterone, FSH, LH, estradiol, improved body composition, decreased cardiovascular risk factors, fasting blood glucose, and increased reproductive performance. 6 studies examined the relationship between saffron consumption and long-term aerobic exercise activity, reporting enhanced antioxidant capacity, improved blood sugar, augmented respiratory diseases, and improved glycemic indexes. The relationship between saffron consumption and physical activity improves physical body and regulates the functions of metabolism. Much of the research has been due to the combination of these two, especially the existence of saffron metabolites, especially the phallenogals (crostein and crocin), as well as polyphenols and increasing the antioxidant defense system by saffron.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بابک هوشمند مقدم | babak hooshmand moghadam
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
امیر رشیدلمیر | amir Rashid lamir
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سیدرضا عطارزاده حسینی | Seyyed Reza Attarzade Hosseini
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
عباسعلی گائینی | Abbas Ali Gaeini
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1765-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2311405.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات