این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۷۲، صفحات ۱۴۳-۱۵۲

عنوان فارسی تأثیر مصرف زیره کوهی بر شاخص‌های سندرم متابولیکی، قدرت عضلانی و عملکرد قلبی - تنفسی زنان میانسال فعال: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده
چکیده فارسی مقاله مقدمه: اثر زیره کوهی (Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch.) بر سندروم متابولیکی و آمادگی جسمانی افراد کمتر فعال، تحت مطالعه قرار گرفته است. هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مصرف زیره کوهی بر شاخص‌های سندرم متابولیکی، قدرت عضلانی و عملکرد قلبی- تنفسی زنان میانسال فعال بود. روش بررسی: روش تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود و 20 زن میانسال فعال انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (10=n) و کنترل (10=n) قرار گرفتند. ارزیابی‌ها در دو مرحله (قبل از مکمل‌سازی و پس از مکمل‌سازی) صورت گرفت. دوره مکمل‌سازی هشت هفته (روزانه 5/3 گرم پودر زیره کوهی) بود. ویژگی‌های عمومی آزمودنی‌ها، عملکرد قلبی- تنفسی، قدرت عضلانی، نیمرخ چربی، قند خون ناشتا، فشار خون و دور کمر اندازه‌گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس دو عاملی با اندازه‌گیری‌های مکرر در سطح معنی‌داری 05/0>P استفاده شد. نتایج: مصرف زیره کوهی سطح تری‌گلیسرید را کاهش داد، اما بر وزن بدن، درصد چربی بدن، شاخص توده بدن، دور کمر، قند خون ناشتا، HDL-c، کلسترول تام، فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، قدرت عضلانی بالا تنه، قدرت عضلانی پایین تنه و عملکرد قلبی تنفسی تأثیر معنی‌داری نداشت. نتیجه‌گیری: مصرف زیره کوهی به مدت هشت هفته و روزانه 5/3 گرم سطوح تری‌گلیسرید را در زنان میانسال فعال بهبود می‎بخشد، اما به نظر نمی‌رسد تأثیری بر سایر شاخص‌های سندروم متابولیکی و اجزای منتخب آمادگی جسمانی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زیره کوهی، آمادگی جسمانی، سندروم متابولیکی، فعال

عنوان انگلیسی The Effect of Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch. Consumption on Metabolic Syndrome Indices, Muscle Strength, and Cardio-respiratory Function in Active Middle-aged Women: A Randomized Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background: The effect of Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch. on the metabolic syndrome and physical fitness of active people have been less studied. Objective: The purpose of this study was to investigate the effect of B. persicum consumption on metabolic syndrome indices, muscle strength, and cardio-respiratory function in active middle-aged women. Method: The research method was quasi-experimental and 20 active middle-aged women were selected and were randomly divided into two experimental (n=10) and control (n=10) groups. The assessments were carried out in two stages (pre-supplementation and post-supplementation). The duration of supplementation was eight weeks (a 3.5 g B. persicum per day). Subjects' general characteristics, cardio respiratory function, muscular strength, lipid profile, fasting blood sugar, blood pressure, and waist circumference were measured. To analyze the data, two factor analysis of variance with repeated measurements was used at the significant level of P< 0.05. Results: B. persicum consumption decreased triglyceride level, while has no significant effects on body weight, body fat percent, body mass index, waist circumference, fasting blood sugar, HDL-c, total cholesterol, systolic blood pressure, diastolic blood pressure, upper body muscle strength, lower body muscle strength, and cardio respiratory function. Conclusion: The consumption of B. persicum for eight weeks and 3.5 g daily improves triglyceride levels in active middle-aged women, but does not seem to have an impact on other indicators of metabolic syndrome and selected components of physical fitness.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم احمدزاده | Maryam Ahmadzadeh
Department of Physical Education and Sport Sciences, Saghez Branch, Islamic Azad University, Saghez, Iran
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد سقز، دانشگاه آزاد اسلامی، سقز، ایران

فتاح مرادی | Fatah Moradi
Department of Physical Education and Sport Sciences, Saghez Branch, Islamic Azad University, Saghez, Iran
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد سقز، دانشگاه آزاد اسلامی، سقز، ایران

سامان پاشایی | Saman Pashaei
Department of Physical Education and Sport Sciences, Saghez Branch, Islamic Azad University, Saghez, Iran
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد سقز، دانشگاه آزاد اسلامی، سقز، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2036-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-2311416.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات