این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۵، شماره ۱، صفحات ۲۶-۳۷
عنوان فارسی
بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره آویشن باغی در مقایسه با آنتیبیوتیک، پروبیوتیک، ویتامین C و ویتامین E بر عملکرد، بیوشیمی خونی و پاسخ آنتیبادی در جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
زمینۀ مطالعه: عصاره آویشن حاوی ترکیبات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی است که میتوانند در جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی مفید باشند. هدف: هدف این آزمایش بررسی اثرات عصاره آویشن باغی در مقایسه با بعضی از مکملهای رایج غذایی بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمی خونی و پاسخ آنتیبادی در جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بود. روشکار: این مطالعه با استفاده از 192 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه (سویه راس 308) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار در 4 تکرار و 6 جوجه در هر تکرار صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره پایه + شرایط دمای استاندارد (شاهد مثبت)، 2) جیره پایه + شرایط تنش حرارتی (شاهد منفی)، 3) شاهد منفی + 200 میلیگرم ویرجینیامایسین، 4) شاهد منفی+ 150 میلیگرم پروبیوتیک پروتکسین، 5) شاهد منفی+ 250 میلیگرم ویتامین C، 6) شاهد منفی+ 250 میلیگرم ویتامین E ، 7) شاهد منفی+ 250 میلیگرم عصاره آویشن و 8) شاهد منفی + 500 میلیگرم عصاره آویشن در کیلوگرم جیره. نتایج: سطح 500 میلیگرم در کیلوگرم عصاره آویشن، پروبیوتیک و ویتامین E سبب افزایش وزن بدن (بهترتیب 2202، 2183 و 2199 گرم) و بهبود ضریب تبدیل غذایی (بهترتیب 65/1، 74/1 و 66/1) نسبت به تیمار شاهد منفی (افزایش وزن 1960 گرم و ضریب تبدیل خوراک 96/1) شد (05/0>P). همچنین سطح 500 میلیگرم در کیلوگرم عصاره آویشن، پروبیوتیک و ویتامین C سبب کاهش تریگلیسرید، کلسترول کل و لیپوپروتئین با دانسیته پایین در زمان تنش گرمایی گردید (05/0>P). همه مکملهای استفاده شده در مقایسه با تیمار شاهد منفی مقدار تیتر آنتیبادی علیه گلبول قرمز خون را به طور معنیداری افزایش داد. نتیجهگیری نهایی: به طور کلی، بر اساس نتایج این آزمایش عصاره آویشن در سطح 500 میلیگرم در کیلوگرم جیره میتواند به عنوان یک جایگزین مناسب مکملهای رایج غذایی برای بهبود عملکرد رشد و وضعیت سلامتی جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی توصیه گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن باغی، پروبیوتیک، ویتامین، تنش گرمایی، جوجههای گوشتی،
عنوان انگلیسی
Effects of Different Levels of Thymus vulgaris Extract in Comparison with Antibiotics, Vitamin C and Vitamin E on Performance, Blood Biochemistry and Antibody Response in Broiler Chickens Under Heat Stress Condition
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Thyme extract has the antimicrobial and antioxidant components that can be useful for the broilers under heat stress condition. OBJECTIVES: This experiment was conducted to investigate the effects of Thymus vulgaris extract in comparison with some common feed additives on performance, blood biochemical parameters and antibody response in broiler chickens under heat stress conditions. METHODS: This study was conducted using 192 one-day-old male broiler chicks (Ross 308) in a completely randomized design with 8 treatments in 4 replicates and 6 chicks per replicate. Treatments were as follows: 1) basal diet + standard temperature conditions (positive control); 2) basal diet + heat stress conditions (negative control); 3) negative control + 200 mg virginiamycin; 4) negative control + 150 mg Protoxin probiotic, 5) negative control + 250 mg vitamin C, 6) negative control + 250 mg vitamin E, 7) negative control + 250 mg thyme extract, and 8) negative control +500 mg thyme extract per kg diet. RESULTS: Dietary thyme extract at the rate of 500 mg/kg as well as probiotic and vitamin E increased (P< 0.05) body weight gain (2202, 2183 and 2199, respectively) and improved feed conversion (1.65, 1.74 and 1.66, respectively) compared with negative control group (body weight gain 1960 g and feed conversion ratio 1.96). Moreover, 500 mg/kg dietary thyme extract, probiotic and vitamin C reduced triglycerides, total cholesterol and low density lipoprotein during heat stress conditions (P< 0.05). All dietary supplements groups significantly increased antibody titers against red blood cells as compared with negative control. CONCLUSIONS: In general, the results of the present study suggest that thyme extract at the level of 500 mg/kg of diet can be recommended as an alternative to the common feed additives to improve growth performance and health benefits of the heat-stressed broilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لیلی رستمی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
کامران طاهرپور |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
محمد اکبری قرائی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
حسینعلی قاسمی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک، اراک، ایران
جبار جمالی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_75393_16861d8312ef1320f6be84c220076b24.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-2326906.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات