این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
پژوهش آب در کشاورزی
، جلد ۳۰، شماره ۱، صفحات ۶۵-۷۱
عنوان فارسی
تأثیر آب شور بر ویژگیهای فیزیولوژیک شنبلیله در کشت هیدروپونیک
چکیده فارسی مقاله
تنش شوری یکی از تنشهای غیر زیستی مهم است که باعث کاهش رشد گیاهان می شود. به منظور بررسی اثر تنش شوری بر صفات فیزیولوژیک گیاه سبزی دارویی شنبلیله آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به اجرا درآمد. در این طرح تیمارهای آزمایشی شامل 0، 60، 120و 180 میلیمولار کلرید سدیم آب آبیاری به صورت کاملاً تصادفی با 10 تکرار اعمال گردید. اثر سطوح مختلف شوری بر وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک میوه، شاخص کلروفیل و نسبت کلروفیلa/bمعنیدار(P< 0.05) بود. بر اساس نتایج آزمایش آب شور بر صفات فیزیولوژیکی گیاه شنبلیله اثر منفی گذاشت بطوریکه شوری در غلظتهای 60، 120 و 180 میلیمولار کلرید سدیم آب آبیاری به ترتیب باعث کاهش 37%، 50% و 53 درصد زیست توده اندام هوایی، 8%، 34% و 45 درصد زیست توده میوه، 1%، 2% و 16 درصد شاخص کلروفیل و 0، 4% و 27 درصد کلروفیل a/bشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Saline Water on Physiologycal Traits of Fenugreek ( Trigonella foenum- graecum L.) in Hydroponic Culture
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of different levels of salinity on physiological traits in fenugreek, an experiment was conducted at the greenhouse of Ferdowsi University of Mashhad, using Completely Randomized Design with 10 replications. Treatments included irrigation water salinities of 0, 60, 120, and180 mM sodium chloride. The results showed that different levels of salinity had negative effects on physiological characteristics at 60, 120, and 180 mM sodium chloride and reduced shoot biomass by 37%, 50%, and 53% ; fruit biomass by 8%, 34%, and 45%; and 16% of chlorophyll index and 0, 4%, and 27% chlorophyll a/b, respectively, compared with 0 mM sodium chloride.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محبوبه ناصری |
دانش آموخته دکتری علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
حسین آرویی |
دانشیار گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
محمد کافی |
استاد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
حسین نعمتی |
استادیار گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://wra.areo.ir/article_106202_951e6c2f797864d310a82a717892f9be.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1318/article-1318-233422.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات