این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
پژوهش آب در کشاورزی
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۵۵۱-۵۶۰
عنوان فارسی
تأثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش اثر سطوح مختلف شوری آب آبیاری ( 7/1، 5 ،10، 15 و 20 دسی زیمنس بر متر) بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفهای ( نوتریفید و باستان) بررسی گردید. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با دو عامل در سه تکرار طی سال زراعی1390- 1389 انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری عملکرد ماده خشک، کاهش یافت. بیشترین مقدار ماده خشک کل مربوط به تیمار شاهد در ارزن نوتریفید (2/83 گرم بر بوته) و کمترین مقدار مربوط به شوری 20 دسی زیمنس بر متر در ارزن باستان (5/23 گرم بر بوته) بود. کیفیت علوفه و مواد معدنی موجود در اندام های هوایی دو رقم مورد مطالعه تحت تأثیر تنش شوری قرار گرفتند. با افزایش تنش شوری درصد پروتئین، محتوای پتاسیم، کلسیم و منیزیم اندام های هوایی کاهش یافتند ولی درصد فیبر خام و محتوای سدیم افزایش نشان دادند. در تیمار 20 دسی زیمنس بر متر عملکرد ماده خشک ارزن نوتریفید و باستان به ترتیب 44% و 57% نسبت به شاهد کاهش نشان داد. در شوری 10 دسی زیمنس بر متر، ارزن نوتریفید و باستان به ترتیب 24% و 34% نسبت به تیمار شاهد کاهش عملکرد داشتند. بنابراین در این تحقیق مشخص گردید که آستانه تحمل به شوری ارزن نوتریفید تا 5 دسی زیمنس بر متر و ارزن باستان تا 7/1 دسی زیمنس بر متر (تیمار شاهد) می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Irrigation Water Salinity on Yield and Quality of Two Forage Millet Cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of different salinity levels (1.7, 5, 10, 15 and 20 dS.m-1) on yield and forage quality of two millet cultivars (Nutrifeed and Bastan) was investigated in this experiment. A factorial test based on randomized complete block design with three replications was conducted during 2010-11 growing season. The results showed that with increase in salinity, dry matter yield decreased. The highest total dry matter was observed in the control treatment of Nutrifeed millet (83.2 g. plant-1) and the lowest was measured in 20 dS.m-1 treatment of Bastan millet (23.5 g. plant-1). The results indicated that the forage quality and the mineral material in the aerial organs of the two studied cultivars were under the effects of the salinity stress. By increasing the salinity stress, the protein percentage, potassium content, and the shoot calcium and magnesium content decreased, but pure fiber percentage and the sodium content increased. The results of correlation of traits in salt stress conditions showed that there was a significant negative correlation between protein percentage and pure fiber percentage (r=-0.6*). Increase in pure fiber percentage decreased protein percentage. Treatment 20 dS.m-1 sodium chloride decreased dry weight of Nutrifeed and Bastan varieties (44% and 57%, respectively) compared to the control conditions. Treatment of 10 dS.m-1 sodium chloride decreased dry matter yield of Nutrifeed and Bastan varieties (24% and 34%, respectively) compared to the control. Therefore, the results of this experiment indicated that salinity tolerance threshold of Nutrifeed and Bastan varieties were 5 dS.m-1and 1.7 dS.m-1 (control treatment), respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین نوروزی |
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه شهید چمران اهواز.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
حبیب اله روشنفکر |
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهیدچمران اهواز.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
پیمان حسیبی |
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
موسی مسگرباشی |
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نشانی اینترنتی
http://wra.areo.ir/article_100006_e0869e7e3fb2edacf3d2a3317487b34c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1318/article-1318-233485.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات