این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
پژوهش آب در کشاورزی
، جلد ۲۸، شماره ۲، صفحات ۲۹۵-۳۰۶
عنوان فارسی
تاثیر پتاسیم بر اجزای عملکرد دو رقم جو در شرایط آبیاری با آب شور
چکیده فارسی مقاله
نیاز روز افزون جمعیت شهری و صنایع به آبهای با کیفیت خوب و کمیاب شدن منابع آب شیرین، جستجو برای یافتن منابع جدید و قابل جایگزین آب برای مصارف کشاورزی را الزامی نموده است. بدین منظور برای تعیین اثر سطوح مختلف شوری و اثرات متقابل آن با کود سولفات پتاسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم جو، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با 4 تکرار در سال 1390 در گلخانه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اجرا شد. ارقام جو شامل: رقم پروداکتیو و صحرا، عاملهای شوری شامل آب چاه ( شاهد)، نسبتهای 4/1 (یک قسمت آب دریا و سه قسمت آب چاه)، 4/2 (دو قسمت آب دریا و دو قسمت آب چاه)، 4/3 (سه قسمت آب دریا و یک قسمت آب چاه) آب دریا و آب چاه، آب دریا ( بصورت خالص) و عامل سولفات پتاسیم ( 0 ، 5/0 ، 1 و 5/1 گرم پتاسیم به ازای هر کیلوگرم خاک) در نظر گرفته شد. در این آزمایش عملکرد دانه، وزن هزار دانه، تعداد سنبله، ارتفاع بوته، تعداد دانه، تعداد پنجه، عملکرد بیولوژیک، وزن خشک ساقه و برگ (کاه) و شاخص برداشت اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که شوری بر روی تمام صفات به غیر از شاخص برداشت تأثیر منفی معنیدار داشته است. تعداد پنجه با 8/51 درصد کاهش، بیشترین تأثیر را از شوری داشت. کاربرد کود پتاسیم نیز در شرایط تنش شوری در گیاه جو باعث بهبود عملکرد، اجزای عملکرد و کاهش شاخص برداشت شد ولی فقط برای عملکرد کاه معنی دار شد. عملکرد کاه و عملکرد بیولوژیک به ترتیب با 70/35 و 2/25 درصد افزایش، بیشترین تأثیر را به ازای افزودن 5/1 گرم پتاسیم به ازای هر کیلوگرم خاک نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Potassium on Yield and Yield Components of Two Barley Varieties Irrigated with Saline Water
چکیده انگلیسی مقاله
It is very important to find new and replaceable water resources for agricultural usage because of the increasing need of urban population and industries for high-quality water and decrease of drinking water supplies. To investigate the effect of different levels of irrigation water salinity, potassium sulfate, and their interactions with yield and yield components of two barley cultivar, an experiment was conducted using a factorial arrangement in a completely randomized block design with four replications in 2012 at the greenhouse of Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources. The varieties of barley included Productive and Sahra, which were treated with different levels of water salinity (sea water) including well water (as control), mixture of 1/4, 2/4 , 3/4 sea water with well water, and sea water (pure). Potassium treatments included 0, 0.5, 1, and 1.5 g potassium per kg soil. In this experiment, seed yield, 1000 grain weight, number of heads, plant height, number of grains, number of spikes, biological yield, stem and leaf dry weight, and harvest index were measured. The results showed thatirrigation water salinity had negatively affected all these plant traits, except for harvest index. The highest decrease of salinity with 51.8% was observed in the number of spikes. Application of potassium also led to the improvement of yield and yield components and decreased harvest index, but was non-significant for all the traits except straw yield. The stem and leaf dry weight and biological yield showed the highest effect in response to addition of 1.5 g potassium per kg soil, with increases of 35.70% and 25.2%, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://wra.areo.ir/article_100031_e7447c0d6856101c65a5fc471694874c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1318/article-1318-233499.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات