این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۱۱-۲۴
عنوان فارسی
ارتباط بین رفاه اجتماعی، امنیت و تنوع غذایی خانوارهای مهاجر افغان در مناطق جنوب استان تهران
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت بهبود سطح امنیت غذایی مهاجران، به عنوان یکی از مهمترین گروههای آسیبپذیر در سطح بینالملل، این مطالعه با هدف ارزیابی سطح امنیت غذایی و تنوع غذایی خانوارهای مهاجر افغان در مناطق جنوب استان تهران، ارتباط آن با متغیرهای اقتصادی اجتماعی و همچنین رفاه اجتماعی انجام شد. مواد و روشها: دادههای مورد نیاز از طریق تکمیل 317 پرسشنامه از مسئول تهیه و آماده سازی خوراک خانوار (در بیشتر مواقع زنان) در سال 1398 جمعآوری شد. نمونه مورد نیاز از طریق نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب و امنیت غذایی با استفاده از شاخص مقیاس ناامنی غذایی خانوار محاسبه شد. در مرحله بعد و پس از ارائه آمارههای توصیفی متغیرهای اقتصادی-اجتماعی، ارتباط بین متغیرهای مورد مطالعه با استفاده از مدل لجستیک ارزیابی شد. یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که 3/11 درصد خانوارهای مهاجر افغان دارای امنیت غذایی بوده و 7/11، 7/40 و 3/36 درصد از کل خانوارهای نمونه به ترتیب با ناامنی غذایی خفیف، متوسط و شدید مواجه هستند. بررسی وضعیت گروههای غذایی مصرفی توسط خانوارهای مهاجر نشان داد که حدود 88 درصد آنان دارای تنوع غذایی بالایی هستند و تنها 4/3 درصد با تنوع غذایی پایین مواجه میباشند. بین شاخص ناامنی غذایی خانوارهای پناهنده افغان و تنوع غذایی ارتباط معنیداری برقرار نیست. اما ارتباط معنیداری بین شاخص رفاه اجتماعی با امنیت غذایی و تنوع غذایی برقرار است. متغیرهای اشتغال سرپرست خانوار، درآمد خانوار و تعداد فرزندان پسر از مهمترین عوامل مؤثر بر سطح امنیت غذایی و تنوع غذایی خانوارهای پناهنده افغان محسوب میشود. نتیجه گیری: با توجه به ارتباط معکوس بین رفاه اجتماعی و ناامنی غذایی خانوار، اعمال سیاستهای مرتبط با بهبود دسترسی خانوارهای پناهنده افغان به امکانات رفاهی و همچنین ارتقاء سطح زیرشاخصهای عامل رفاه اجتماعی برای بهبود سطح امنیت غذایی در این گروه توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امنیت غذایی، تنوع غذایی، مهاجر افغان، رفاه اجتماعی، تهران
عنوان انگلیسی
The Association between Social Welfare, Food Security and Diet Diversity among Afghan Immigrant Households in the Southern Areas of Tehran Province
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Due to the importance of ameliorating the food security status of immigrants, as one of the main vulnerable groups at the international level, in the present study, the association between food security, diet diversity, socio-economic factors, and social welfare of Afghan immigrant households in the Southern areas of Tehran Province was investigated. Materials & Methods: Data were collected through face-to-face interviews with 317 Afghan immigrant households in 2019. Household Food Insecurity Assess Scale (HFIAS) was used to assess food security status. Then after presenting descriptive statistics of socioeconomic factors, the association between these factors and food security was assessed. Results: The results showed that about 11.3% of immigrant households were food secure, while 11.7, 40.7 and 36.6% suffered from marginal, moderate and severe food insecurity, respectively. Assessing the consumed food groups by these households showed that about 88% of them had a high level of diet diversity, while 3.4% experienced a low level of diet diversity. The significant association between food insecurity and diet diversity was not found, but the association between social welfare, food security, and diet diversity was confirmed. The occupation and income of the head of household, and the number of male children were significantly associated with food security and diet diversity among Afghan immigrant households. Conclusion: Due to the importance of socio-economic factors in designing and implementation of policies aimed at promoting food security status, equal job opportunities and mitigating the legal and administrative constraints of applying Afghan immigrants to various jobs are recommended. Moreover, given the inverse association between social welfare and food insecurity, enacting and implementing policies resulting in the improvement of households' access to welfare facilities and also improving the level of sub-index of social welfare are suggested for improving food security status in this group.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا پاکروان چروده | MR Pakravan Charvadeh
Lorestan University
دانشگاه لرستان
فاطمه محمدی نصرآبادی | F Mohammadi-Nasrabadi
Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3399-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات