این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش نفت، جلد ۲۵، شماره ۲-۸۵، صفحات ۷۶-۸۷

عنوان فارسی بررسی توانایی رنگبری رنگ آزو بتا نفتول نارنجی توسط باکتری نمک‌دوست Halomonaz Strain Gb و بهینه‌سازی فاکتورهای دما، pH و غلظت
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش توانایی رنگبری رنگ آزوی بتا نفتول نارنجی توسط باکتری نمک دوست (Halomonaz Strain Gb) و اثر فاکتور غلظت، pH و دما بر رنگبری بررسی می‌شود. با استفاده از ثابت نگهداشتن یک عامل و تغییر عوامل دیگر شرایط بهینه رنگبری، حاصل می‌شود. بالاترین درصد رنگبری 88% است که درغلظت ppm 40 و دمای C˚38 و 9=pH، پس از 6 روز گرماگذاری به‌دست آمد. غلظت در محدوده وسیع 15-ppm 125 بررسی شد و به همین دلیل توانایی باکتری در رنگبری در دو بخش غلظت‌های کمتر و بیشتر از ppm 40 تحلیل شد. اثر‌گذارترین فاکتور، pH بود و با افزایش pH در محدوده 6-9، رنگبری به‌طور چشمگیری افزایش یافت. فاکتور دما در محدوده 35 -C˚40 تاثیر چندانی بر رنگبری نداشت. مقایسه طیف‌های حاصل از HPLC و UV-Vis قبل و بعد از رنگبری و همچنین مشاهده پدیده توتومری در طیف‌های حاصل از IR موید رنگبری قابل توجه می‌باشد. به‌علت اینکه باکتری مذکور نمک دوست و تحمل‌پذیر نمک است، در تمامی مراحل آزمایش (W/V) 5% کلریدسدیم در نظر گرفته شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of Decolorization Ability of Orange Azo β-NapHtol by Halomonaz Strain Gb bacteria and Optimization the Effects of Concentration, pH and Temperature
چکیده انگلیسی مقاله Through this research, the ability of orange Azo β-NapHtol’s decolorization by Halomonaz Strain Gb bacteria and the efect of conectration, PH adn temoeratureon decolorization studied. The optimal conditions for decolorization were obtained via changing the level of different factors while keeping one factor in each test constant, is assayed. The final result shows the maximum percentage of decolorization (88%) by 40 ppm concentration, 38˚C and pH = 9 after 6 days of process. As a result of testing in a wide range of concentration (15-125 ppm), decolorization ability of the bacteria divided in two parts: examinations with concentration of less than 40 ppm and more than 40 ppm. The most effective factor was pH and increasing pH in a range of 6-10 caused a remarkable increase in decolorization. Temperature of 35-40˚C did not too have much effect on the decolorization. Comparison of arising spectrums from HPLC and UV-Vis before and after decolorization and observing the totomery ph enomenon in arising spectrums from IR confirmsthe considerable decolorization. Because of halopHilic and halotolerant bacteria, the amount of %5 (W/V) Sodium Chloride was added during all the tests.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله غزاله انتظاری |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

مریم اوتادی |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز (Islamic azad university of tehran central)

راهبه امیری |
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال (Islamic azad university of tehran north)


نشانی اینترنتی http://pr.ripi.ir/article_598_80.html
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1344/article-1344-236590.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات