این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش نفت، جلد ۲۳، شماره ۷۶، صفحات ۲۴-۳۶

عنوان فارسی تأثیر گلوکز و زایلوز روی رشد و تولید روغن تک یاخته توسط سویه‌های مخمری منتخب
چکیده فارسی مقاله استفاده از قندهای حاصل از هیدرولیز ترکیبات لیگنوسلولزی راهکار مناسبی برای تولید بیودیزل مخمری است. در این تحقیق برای شناسایی سویه‌های مخمری مولد چربی از رنگ‌آمیزی با سودان سیاه و رنگ فلورسنت نایل رد استفاده شد. رشد و تولید لیپید با استفاده از گلوکز، زایلوز و نیز مخلوط گلوکز و زایلوز به عنوان منبع کربنی در 11 سویه مخمری منتخب بومی و 2 سویه مخمری از کلکسیون میکروبی DSMZ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد سویه‌های بومی توانایی تولید مقادیر بالایی از لیپید را دارا می‌باشد، در نتیجه می‌توان از آن برای تولید این محصول استفاده کرد. در این تحقیق براساس نوع سویه و منبع کربن، میزان تولید لیپید بین gr/lit 21/0 تا 95/6، میزان زی توده خشک سلولی بینg/lit 73/0 تا 9/10، محتوای لیپیدی بین 4/26% تا 4/81% و کارآیی تولید لیپید بین 41/6% تا 95/21% متغیر بود. بیشترین محتوای لیپیدی (4/81 %) و کارآیی تولید لیپید (95/21%) توسط سویه UIMC65 به دست آمد. بیشترین میزان تولید لیپید (gr/lit 95/6) مربوط به سویه‌های UIMC35 (در حضور مخلوط گلوکز و زایلوز) و UIMC74 (درحضور گلوکز) بود. از تکنیک‌های TLC و FT-IRspectroscopy به منظور ارزیابی کیفی روغن تک یاخته تولیدی استفاده گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effects of Glucose and Xylose on Growth and Single Cell Oil Production by Selected Oleaginous Yeast Strains
چکیده انگلیسی مقاله Using the sugars from lignocelluloses hydrolysate is a suitable strategy for biodiesel production by yeasts. In this work, Sudan black dye and Nile red florescent dye were used for staining and selecting the oleaginous yeast strains. Growth and single cell oil production in 11 selected native yeasts and 2 yeasts from microbial collection of DSMZ were investigated by using glucose, xylose, and a mixture of both as carbon sources. The results showed that native yeasts had a good sufficient potential for lipid production in the industrial field. According to the type of strain and carbon source, lipid production, dry cell weight, lipid content, and lipid production efficiency were achieved to be 0.21-6.95 g/l, 0.73-10.9 g/l, 26.4-81.4%, and 6.41-21.95% respectively. Among the investigated yeast strains, the highest lipid content (81.4%) and lipid production efficiency (21.95%) were related to strain UIMC65. The highest lipid production (6.95 g/l) was acquired in strain UIMC35 (a mixture of glucose and xylose as the carbon source) and strain UIMC74 (glucose as the carbon source). TLC and FT-IR spectroscopy techniques were used for the quality analysis of produced single cell oil by yeast strains.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://pr.ripi.ir/article_338_60.html
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1344/article-1344-236742.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات