این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش نفت، جلد ۲۲، شماره ۶۹، صفحات ۳۳-۴۱

عنوان فارسی جداسازی باکتری‌های مولد بیوسورفاکتانت از مخازن نفتی گچساران و بهینه‌سازی شرایط رشد آن‌ها
چکیده فارسی مقاله سال‌های اخیر شواهدی بر کارآیی میکروارگانیسم‌ها و محصولات متابولیک آنها در افزایش میزان نفت قابل استحصال که اصطلاحاً ازدیاد برداشت میکروبی (MEOR) نامیده می‌شود، گزارش گردیده است. در این تحقیق نمونه نفت یکی از مخازن نفتی گچساران به منظور جداسازی و شناسایی باکتری‌های آنها، با استفاده از محیط‌های کشت عمومی و اختصاصی و در نظر گرفتن توانایی تولید بیوسورفکتانت، مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور تعیین بهترین شرایط رشد سلولی دو سویه منتخب، منابع کربنی مختلف (از جمله آب پنیر، سویا، نشاسته، ملاس و آب نخود) به محیط کشت رشد اضافه شد و منحنی رشد باکتری‌ها طی مدت 7 روز برای هر کدام از باکتری‌های منتخب رسم گردید. بهترین رشد باکتری‌ها ناشی از مصرف منبع کربنی آب پنیر و بعد به ترتیب نشاسته و سویا بود. شناسایی باکتری‌ها با دو روش مولکولی و بیوشیمیایی انجام شد. در مجموع با توجه به نتایج بیوشیمیایی و تست‌های 16srRNA، این باکتری‌ها در جنس باسیلوس طبقه‌بندی گردیدند. در ضمن باکتری اول تحت عنوان Bacillus Licheniformis با کد شناسایی 1455550 و باکتری دوم تحت عنوان Bacillus Subtillis، با کد شناسایی 1455557 در بانک ژن آمریکا NCBI ثبت گردید
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Separation of BiosurfactantGenerating Bacteria from Gachsaran Oil Reservoirs and Optimization of their Growth Conditions
چکیده انگلیسی مقاله Recent evidence on the efficiency of microorganisms and their metabolic products in the oil extraction rate, which is also called microbial enhanced oil recovery, has been reported. In this work, the oil samples produced from Gachsaran oil reservoirs were evaluated in order to isolate and identify bacteria by using public and private media and to consider the ability to produce bio surfactant. In order to determine the best conditions for cell growth, carbon sources (whey, soy, starch, molasses, peas, and water) were added to the medium and bacterial growth curves were plotted over a period of 7 days for each of the bacteria. Best carbon sources for bacterial growth were whey, starch, and soy. The identification of bacteria was also done by molecular and biochemical methods. On the whole, according to the results of biochemical and 16sr RNA tests, these bacteria were classified in the Bacillus genus. Moreover, the sample No. 5 from bacteria Bacillus Licheniformis with ID 1455550 and the sample No. 7 from bacteria Bacillus Subtillis, with ID 1455557 were registered in the NCBI GenBank of America.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://pr.ripi.ir/article_97_27.html
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1344/article-1344-236826.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات