این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۲۶۹-۲۷۶
عنوان فارسی
تیپینگ سرولوژیک اشریشیاکلیهای جدا شده از فراوردههای غذاییسنتی و ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: بیماریهای منتقله توسط غذا از جمله عوامل تهدید کننده جامعه بشری هستند. در همین رابطه، اشریشیاکلی از جمله باکتریهای مهم عامل مسمومیتهای غذایی به شمار میآید. هدف از این تحقیق، ارزیابی شیوع و بررسی مقاومت آنتیبیوتیکی اشریشیاکلی، در نمونههای مواد غذایی سنتی میباشد. روش بررسی: در طی این پژوهش، 100 نمونه ماده غذایی تهیه شده به روش سنتی، از نظر وجود اشریشیاکلی مورد آزمون قرار گرفته و توسط تستهای بیوشیمیایی وسرولوژیکی تایید شده و به دنبال آن الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها به روش دیسک دیفیوژن طبق استاندارد Kirby-Bauer و بر اساس جدول استاندارد (2013) CLSI تعیین گردید. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که 7% از مواد غذایی آلودگی به اشریشیاکلی داشتند که 3% از جدایهها پاتوژنیک اشریشیاکلی بود. نتایج حاصل از آنتیبیوگرام نشان داد که 100% جدایهها نسبت به آمپیسیلین و وانکومایسین مقاوم بودند و پس از آن به ترتیب بیشترین مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای سیفکسیم (75%)، تتراسایکلین (5/62%)، سفالکسین (50%)، سفتریاکسون، جنتامایسین وکوتریموکسازول ( 25%)، سیپروفلوکساسین وکلرامفنیکل (50/12%) وجود داشت. نتیجهگیری: اشریشیاکلی یکی از باکتریهای آلودهکننده مواد غذایی است و حضور این باکتری در غذا میتواند تهدیدی بر سلامت جامعه باشد. با توجه به یافتهها، جهت جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش و رعایت اصول بهداشتی، مهارتهای آمادهسازی، حمل و نقل و ذخیرهسازی از فاکتورهای مهم میباشند. هرچند سیپروفلوکساسین وکلرامفنیکل کارآیی مناسبتری در مهار رشد باکتری ها در این منطقه داشته اند، اما عوارض آنها نیز باید در نظر گرفته شود. واژگان کلیدی: اشریشیاکلی، آلودگی مواد غذایی، مقاومت آنتیبیوتیکی
کلیدواژههای فارسی مقاله
اشریشیاکلی، آلودگی مواد غذایی، مقاومت آنتیبیوتیکی
عنوان انگلیسی
Serological typing of isolated Escherichia coli from traditional food and their evaluation of antibiotic resistant pattern
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Food borne diseases could threat human health. In these circumstances, Escherichia coli is one of the most important bacterium in food poisoning. The aim of this study was to evaluate and determine antibiotic resistant strains isolated from traditional food samples. Materials and methods: In this study, 100 traditional food samples were evaluated for presence of E.coli and the isolates were identified and characterized using biochemical and serological tests. Then, antibiotic resistance pattern of the isolates were determined using Kirby-Bauer test based on CLSI 2013. Results: The results indicated that 7% of the food samples were infected with E.coli, and out of that 3% were belonging to pathogenic group. Furthermore, the results indicated that 100% of the isolates were resistant to ampicilin and vancomycin, followed by cefixime (75%), tetracycline (62.5%), ceftriaxone, gentamycin, co-trimoxazole (25%), ciprofloxacin and chloramphenicol (12.5%). Conclusion: Escherichia coli is an important bacterium in food poisoning and presence of this bacterium in food could be threat the human health. According to the obtained results, for preventing the food spoilage, teaching and sanitary, preparation skills, transportation and depositing are necessary factors. In addition, isolated bacteria had resistance to the most antibiotics, although ciprofloxacin and chloramphenicol had more effect on the isolates in this geographical area, their side effects should be considered. Keywords: Escherichia coli, Food poisoning, Antibiotic resistance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Escherichia coli, Food poisoning, Antibiotic resistance
نویسندگان مقاله
پریچهر معزی | parichehr moezi
msc in microbiology, department of microbiology, islamic azad university, shiraz branch, shiraz, iran
کارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز ، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (Islamic azad university of shiraz)
نیما بهادر | nima bahador
department of microbiology, islamic azad university, shiraz branch, shiraz, iran
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (Islamic azad university of shiraz)
مجید باصری صالحی | majid baseri salehi
department of microbiology, islamic azad university, kazeron branch, kazeron, iran
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون ، کازرون ، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کازرون (Islamic azad university of kazerun)
نشانی اینترنتی
http://www.iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-428&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
تحلیلی/مقطعی/توصیفی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات