این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۱۱۲-۱۱۸

عنوان فارسی بررسی تولید زیستی و اثر ضد باکتریایی نانوذرات نقره تولید شده به وسیله عصاره آبی و متانولی گیاه عناب
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: اگرچه راه های مختلفی به منظور تولید نانوذرات وجود دارد، اما روش تولید زیستی به علت دارا بودن ویژگی‌هایی مانند عدم نیاز به مصرف انرژی و سازگاری با محیط زیست مورد توجه محقیقن واقع شده است. در مطالعه حاضر تولید زیستی و اثرات ضد باکتریایی نانوذرات نقره بوسیله عصاره میوه گیاه عناب مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: ابتدا عصاره آبی و متانولی میوه گیاه عناب با محلول نیترات نقره در غلظت نهایی 1 میلی مولار مجاور شد. پس از تغییر رنگ، محلول‌های واکنش به وسیله روش های اسپکتروفتومتری، پراش پرتوی ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت اثر ضد باکتریایی نانوذرات تولید شده در برابر برخی سویه های باکتریایی بیماری زا بررسی شد یافته‌ها: محلول‌های حاوی نانوذرات دارای بیشینه چگالی نوری در طول موج 420 نانومتر بودند. وجود نانوذرات نقره بوسیله پراش پرتوی ایکس تایید شد. تصاویر میکروسکوپ الکترنی عبوری نشان داد که نانوذرات نقره تولید شدهکروی شکل و با اندازه حدود 5 الی 50 نانومتر بودند. نتایج آزمون ضد میکروبی نشان داد که نانوذرات تولید شده اثر مناسبی را بر روی چهار باکتری مورد آزمایش داشتند. نانوذرات حاصله در مقایسه با محلول شاهد و نیز عصاره خالص گیاهان خواص ضد میکروبی بهبود یافته ای را دارا بودند. نتیجه‌گیری: به نظر می رسد که تولید زیستی نانوذرات با استفاده از عصاره گیاهان می تواند به افزایش خواص دارویی آنها کمک کند. در تحقیق حاضر نشان داده شد که خواص ضد باکتریایی عصاره های حاوی نانوذرات به شکل محسوسی افزایش یافت. افزایش دیگر خواص این نانوذرات می تواند در آینده مورد بررسی قرار گیرد. واژگان کلیدی: عصاره آبی عناب،عصاره متانولی عناب، نانوذرات نقره، تولید زیستی.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Survey of biological and antibacterial effects of silver nanoparticles of aqueous and methanol extracts of Berberis Vulgaris
چکیده انگلیسی مقاله Background: Although, several ways of nanoparticles production are available, however the biological method of nanoparticles synthesis is considered by researchers due to its eco-friendly and energy conservation properties. In the present study, the biosynthesis and antibacterial effect of silver nanoparticle by Ziziphus vulgaris fruit extracts were examined. Materials and methods: The fruit extracts were subjected to the silver nitrate aqueous solution at the final concentration of 1 m molar. In order to characterize the synthesized nanoparticles, the color changed reaction mixtures were performed by spectrophotometry, X-raydiffractionanalysis (XRD) and transition electron microscope (TEM) microscopy. Finally, the antibacterial effect of the produced nanoparticles was investigated by agar well diffusion method against some pathogenic bacterial strains. Results: The visible spectra of all the color change extracts have shown the maximum absorption peaks around 420 nm wave lengths. Furthermore, the presence of the silver nanoparticles was confirmed by the XRD. TEM analysis revealed that the obtained silver nanoparticles have spherical shapes. Antibacterial assays indicated that the produced nanoparticles had suitable effects against all of the four bacterial strains. The produced nanoparticles had more effective antibacterial activity in comparison with the control solutions and the pure plant extracts. Conclusion: It seems that the biological production of nanoparticles with usage of these plant extracts is able to enhance their medicinal effects. This study indicated that the antibacterial property of the extracts containing nanoparticles was promoted considerably. Other effects of these nanoparticles can be evaluated by future studies. Keywords: Ziziphusvul garisextract, Silver nanoparticles, Biosynthesis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ziziphusvul garisextract, Silver nanoparticles, Biosynthesis

نویسندگان مقاله مریم نیکبخت | maryam nikbakht
of microbiology, islamic azad university, neyshabur branch, neyshabur, iran
میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور (Islamic azad university of neyshabour)

پرستو پورعلی | parastoo pourali
phd of microbiology, islamic azad university, shahrood branch, shahrood, iran
دانشکده پزشکی، گروه پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود (Islamic azad university of shahrood)


نشانی اینترنتی http://www.iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-408&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات