این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۲۲۵-۲۲۹

عنوان فارسی اثر عصاره گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) بر غلظت مالون دی آلدئید در مواجهه با استرس اکسیداتیو ناشی از تزریق درون بطنی مغزی استرپتوزوتوسین در موش‌های صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: استرس اکسیداتیو نتیجه عدم تعادل بین سیستم های اکسیداتیو و آنتی اکسیدان بدن می‌باشد. استرس اکسیداتیو در مغز موجب اختلال در عملکرد مغز، تخریب نورون ها و بیماریهایی چون آلزایمر می‌شود. در این مطالعه تجربی ما اثر حفاظتی عصاره گیاه مریم گلی را در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از استرپتوزوتوسین در مغز موش های صحرایی مورد بررسی قرار دادیم.روش بررسی: در این تحقیق موش های صحرایی نر نژاد ویستار، در گروه های کنترل، شم و تجربی تقسیم شدند. عصاره مریم گلی با غلظت های mg/kg 25، 50 و 100، به مدت 3 هفته روزانه به صورت درون صفاقی تزریق شد. در پایان هفته دوم، جراحی جهت کانول گذاری در بطن راست انجام گرفت و در پایان هفته سوم، استرپتوزوتوسین (STZ) با غلظت mg/kg3 در بطن راست مغز تزریق شد. در پایان هفته چهارم مغز موش‌ها خارج شد و در پایان سطح مالون دی آلدئید (MDA) در بافت نیمکره‌های مغز اندازه گیری شد.یافته‌ها: در گروه دریافت کننده STZ سطح MDA به طور معنی‌داری نسبت به گروه کنترل و شم افزایش یافت (001/0P <)، در حالی که تزریق درون صفاقی دوزهای مختلف عصاره برگ گیاه مریم گلی، به طور معنی‌داری سطح MDA را نسبت به گروه دریافت کننده STZ کاهش داد (001/0P <). نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که عصاره مریم گلی می‌تواند از استرس اکسیداتیو القا شده با تزریق درون بطنی استرپتوزوتوسین در بافت نیمکره‌های مغز موش صحرایی جلوگیری نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Salvia officinalis L. extract on malondialdehyde against streptozotocin-induced oxidative stress in rat’s brain
چکیده انگلیسی مقاله Background: Oxidative stress is caused by an imbalance between oxidative and the anti-oxidative systems in the living tissues. Oxidative stress in brain causes brain dysfunction, destruction of neurons, and diseases like Alzheimer. In the present study, we examined the protective effect of Salvia officinalis L. against streptozotocin-induced oxidative stress in rat’s brain. Materials and Methods: In this experimental study, Wistar rats were divided into control, Sham, and three experimental groups received 25, 50 and 100 mg/kg hydroalcoholic extract of Salvia officinalis intraperitoneally, respectively. After two weeks, surgical procedure was performed on sham and experimental groups and after one week recovery, streptozotocin was injected intra-cerebroventricularly (ICV-STZ) at 3 mg/kg. Brain hemispheres were collected after fourth week. Finally, malondialdehyde (MDA)) level was measured in brain hemispheres tissues. Results: STZ significantly increased MDA levels compared to the control group (P< 0.001), whereas intraperitoneally injection of different doses of Salvia officinalis leaves extract significantly decreased MDA levels (P< 0.001). Conclusion: We concluded that antioxidant effect of Salvia officinalis L. could prevent oxidative stress induced by ICV injection of STZ in the brain of male rat.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شهرام شاه محمدی | shahram shahmohamadi
msc student of animal physiology, department of biology, faculty of biology, islamic azad university, tehran north branch, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال (Islamic azad university of tehran north)

مریم خسروی | maryam khosravi
department of biology, faculty of biology, islamic azad university, tehran north branch, tehran, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال (Islamic azad university of tehran north)

اکبر حاجی زاده مقدم | akbar hajizadeh moghaddam
department of biology, faculty of basic sciences, university of mazandaran, babolsar, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)


نشانی اینترنتی http://www.iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-155-115&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات