این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۹۹، صفحات ۱-۱۳
عنوان فارسی
استفاده از عصاره پنیرباد بهعنوان جایگزین رنت و تأثیر آن بر ویژگیهای رنگ و خواص فیزیکوشیمیایی پنیر سفید فراپالوده طی دوره نگهداری
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق بهمنظور بررسی امکان بهکارگیری عصاره گیاه ویتانیا کواگولانس (WCE) بهعنوان جایگزین رنت میکروبی تجاری در تولید پنیر سفید فراپالوده ایرانی انجام پذیرفت. WCE به دو روش آبی و الکلی استخراج شد و مقادیر 5/0، 1 و 5/1 درصد عصارههای استخراجی مذکور حاوی پروتئاز گیاهی جهت تولید پنیر مورد استفاده قرار گرفت. پارامترهای رنگ (روشناییL*، قرمزی/a* و زردی/b*)، خواص فیزیکوشیمیایی (pH، رطوبت، چربی، آب اندازی، پروتئین کل، پروتئین محلول در آب و محلول در تری کلرو استیک اسید (TCA) 12 درصد) و پذیرشکلی پنیرهای تولیدی با نمونه شاهد (تهیه شده با کیموزین نوترکیبی تجاری) طی مدت 60 روز نگهداری مقایسه گردید. نتایج نشان داد که نوع آنزیم و زمان نگهداری بر شاخص L* و b* نمونههای پنیر اثر معنیداری داشت، ولی متغیرهای مذکور بر شاخص a* تأثیر معنیداری نداشتند. با افزایش مقادیر WCE و زمان نگهداری، میزان شاخصهای L* (01/0p<) و b* (05/0p<) نمونههای پنیر بهترتیب کاهش و افزایش یافتند. بهطورکلی، نمونههای تهیه شده با WCE بهویژه نوع استخراج آبی آن از مقادیر پروتئین و چربی پایینتر و رطوبت، pH، پروتئین محلول در آب و محلول در TCA 12درصد بیشتری نسبت به نمونه شاهد برخوردار بودند. هرچند نمونههای تهیه شده با WCE تا اواسط دوره نگهداری از قابلیت پذیرش قابل قبولی نسبت به نمونه شاهد برخوردار بودند، اما با گذشت زمان نگهداری این اختلافات افزایش یافت بهنحوی که در پایان دوره 60 روزه نگهداری، نمونههای حاوی غلظتهای 1 و 5/1درصد WCE از پذیرشکلی پایینتری (01/0>p) نسبت به نمونههای تهیه شده از 5/0درصد WCE و شاهد برخوردار بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که در صورت استفاده از مقدار 1 درصد WCE، بهویژه شکل الکلی آن، میتوان پنیر سفید ایرانی فراپالودهای قابل قبول تولید نمود. درهرحال، کاربرد تجاری این عصاره بهعنوان جایگزین رنت میکروبی، نیازمند بررسی خطرات و آزمونهای سمشناسی و اطمینان از عدم وجود ترکیبات مضر بر سلامتی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Utilization of Withania coagulans extrac as rennet replacer on color and physicochemical characteristics of ultrafilterated Iranian white cheese
چکیده انگلیسی مقاله
Withania coagulans by two water and alcoholic extraction methods and the levels of 0.5, 1 and 1.5% of mentioned extracts contained plant proteinase were used in cheese making. The color parameters (brightness/L*, redness/a* and yellowness/b*), physicochemical properties (pH, moisture, fat, syneresis, total protein, soluble protein in water and in 12% TCA) and total acceptance of produced cheeses were compared with the control sample (prepared with commercial recombinant chymosin 0.5% WCE-cheese and its alcoholic form, an ultrafiltrated Iranian white cheese with an acceptable quality can be produced. However, commercial application of this extract in order to replacewith microbial rennet requires the risk assessment and to convince that the WCE is harmless for the human health.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین جوینده | Hossein Jooyandeh
Faculty member of university
عضو هیات علمی
احمد قاسمی | Ahmad Ghasemi
MSc Graduated
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد
محمد حجتی | Mohammad Hojjati
Faculty member of university
عضو هیات علمی دانشگاه
بهزاد ناصحی | Behzad Nasehi
Faculty member of university
عضو هیات علمی دانشگاه
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-18554-6&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات