این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۹۹، صفحات ۱۴۷-۱۵۲
عنوان فارسی
سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی پودر سماق (Rhus coriaria L. ) با استفاده از روش DPPH
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند، آنتی اکسیدانهای موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند. هدف: در این مطالعه میزان فعالیت آنتیاکسیدانی پودر سماق قرمز و قهوه ای بومی منطقه هوراند آذربایجان شرقی را بررسی و نتایج بدست آمده با ویتامین C مقایسه شدند. مواد و روشها: در مطالعه پایه حاضر، بخش های مخصوص گیاه سماق بعد از برداشت، در دمای اتاق خشک و با استفاده از آسیاب به پودر تبدیل گردید و فعالیت آنتیاکسیدانی هریک از پودرهای حل شده در متانول، بعد از تهیه غلظت هایppm 5/12، 25، 50 ، 75 از پودر سماق با استفاده از رادیکال آزادDPPH ، در طول موج nm517 اندازه گیری شده است. در نهایت IC50 نمونهها و استاندارد به عنوان شاخص مقایسه گردید. یافتهها: نتایج بدست آمده نشان دادند که، پودر سماق قهوه ای (14/912IC50=) در مقایسه با پودر سماق قرمز (27/385IC50=) ، فعالیّت آنتی اکسیدانی بالاتری دارد، که در مقایسه با ویتامین C (708/ (IC50=6کمتر می باشد. نتیجه گیری: پودر سماق قهوهای در مقایسه با پودر سماق قرمز دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی تری می باشد.، که مصرف هر دو ماده غذایی و بویژه سماق قهوه ای میتواند در بهبود دفاع آنتی اکسیدانی بدن مـوثرباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پودر سماق،Rhus coriaria L.،آنتیاکسیدان،اختلات متابولیک،غذا.
عنوان انگلیسی
valuation of Anti-Oxidant Activity of sumac powder (Rhus coriaria L.) using DPPH Method
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Oxidative stress factors are known to causes some metabolic disorders diseases. Therefore, preventing, or at least decreasing the amount of these factors may have a positive impact on prevention or improvement of the metabolic diseases. Recently, the herbal medicines are more considered due to more effectiveness. The present study was designed to evaluate anti-oxidant effect of sumac powder (Rhus coriaria L.). Materials and Methods: In the present study, special parts of the sumac plant, dried at room temperature and powdered using laboratory mill. All samples were solubilized in methanol, and four concentrations (12.5, 25, 40 ،50 µ/ml) were prepared and the antioxidant activity of sumac powder measured by DPPH at a wavelength of 517 nm. Finally, the IC50 of all samples and the standard were calculated and compared with standard. Results: The methanol extracts of all sumac doses showed dose-dependent potent antioxidant activity. The results indicated that brown sumac powder (IC50 = 14/912) has the higher antioxidant activity compared to red sumac powder (IC50 = 27/385), which was lower than vitamin C (IC50 = 6/708). Conclusion: Brown sumac powder has a stronger antioxidant effect than red sumac powder, which can be effective in improving the antioxidant defense of the body, so we advise to consume brown sumac.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عزیز همایونی راد | Aziz Homayouni Rad
1- Department of Statistics and Epidemiology, Faculty of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
حسین ثروت | Hossein Servat
Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
کارشناس آزمایشگاه، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
زینب ایرجی | Zeinab Iraji
3- Department of Statistics and Epidemiology, Faculty of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
کارشناسی ارشد آمارزیستی، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
مهسا خالقی | mahsa khaleghi
1- Department of Statistics and Epidemiology, Faculty of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.2- Student Research Committee, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.2-کمیته تحقیق دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-45495-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات