این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۲۳، شماره ۱، صفحات ۷-۱۳

عنوان فارسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن زیتون بر یادگیری فضایی موش‌های صحرایی نر پیر
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: از آن جایی که موضوع یادگیری و حافظه یک مسئله مهم در پیشبرد و توسعه علوم و فنون و حرفه‌های مختلف محسوب می‌گردد، یافتن راه‌های احتمالی برای تقویت یادگیری و حافظه موضوع تحقیق بسیاری از پژوهش‌گران می‌باشد. با در نظر گرفتن تاثیر روغن زیتون در کاهش میزان تری گلیسرید و با وجود میزان بالای اسیدهای چرب غیر اشباع و ویتامین A و E موجود در این روغن گیاهی، در این تحقیق اثر روغن زیتون بر یادگیری فضایی موش های سفید آزمایشگاهی پیر بررسی شد. روش بررسی: در این تحقیق تجربی، موش‌های مورد آزمایش به گروه‌های دو، سه و چهار هفته و گروه شاهد تقسیم شدند. گروه شاهد از رژیم غذایی معمولی و گروه‌های دو، سه و چهار هفته‌ای در مدت مورد نظر از رژیم غذایی حاوی روغن زیتون 10 درصد استفاده کردند. تعداد 8 سر موش برای هر گروه آزمایشی انتخاب شدند. اثر روغن زیتون بر یادگیری فضایی موش های سفید آزمایشگاهی پیر با استفاده از ماز T شکل بررسی شد. یافته‌ها: مصرف رژیم غذایی حاوی روغن زیتون 10% به مدت دو و سه هفته تاثیر معنی‌داری روی برخی کمیت‌های اندازه گیری شده مرتبط با یادگیری فضایی نداشت، هر چند که میانگین تاخیرها طی روزهای یادگیری و طی تست خاموشی به طور معنی داری (05/0 < P) کاهش یافت. در حالی که در گروه‌های چهار هفته‌ای به طور معنی‌داری یادگیری فضایی افزایش یافت (001/0 نتیجه گیری: به نظر می رسد که اسیدهای چرب غیراشباع و ویتامین A و E موجود در روغن زیتون احتمالاً با کاهش کلسترول باعث افزایش یادگیری می شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of olive oil on spatial learning in aged rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: Since the issue of learning and memory is an important issue in the development of science and technology, finding possible ways to improve learning and memory is an interest of researchers. Considering the effect of olive oil in reducing triglyceride levels and the presence of high levels of polyunsaturated fatty acids and vitamins A and E found in vegetable oils, the effects of olive oil on spatial learning in aged rats were studied. Materials and methods: in this experimental study, N-MARI egad rats were divided into four groups of 2-, 3-, and 4-week and control (8 rats for each group). Control group was fed with an ordinary diet and three groups were fed with a diet containing olive oil (10%) for two, three and four weeks. Then rats were trained for a spatial learning task using T-Maze. Results: Results show an increase in spatial learning in rats were fed with olive oil 10% for four weeks (p< 0.001), but not for those whom were fed for two and three weeks. Conclusion: It seems that vitamin A and E, and polyunsaturated fatty acids found in olive oil may reduce cholesterol, resulting in increased learning.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Olive oil, T-maze, Fatty acid, Spatial Learning, Rat

نویسندگان مقاله منیره شفاهی | monireh shafahi
msc of physiology, islamic azad university, azadshahr branch, azadshahr, iran
کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزادشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://www.iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-155-80&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات