این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
پژوهش های تولید گیاهی
، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۷۵-۹۵
عنوان فارسی
تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانسهای گیاهی بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر اثرات تیمارهای اسید سالیسیلیک (100 و 200 میلیگرم در لیتر) و اسید جاسمونیک (25 و 50 میلیگرم در لیتر از منبع متیل جاسمونات) به صورت کوتاه مدت و تیمارهای تیمول (75 و 125 میلیگرم در لیتر)، منتول (75 و 125 میلیگرم در لیتر) و اوژنول (50 و 100 میلیگرم در لیتر) به صورت بلند مدت (استاندارد) برای حفظ کیفیت و افزایش عمر گلجایی گل بریده میخک در دو آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار بررسی شد. تیمار شاهد و تمام محلولهای نگهدارنده حاوی ساکارز 4 درصد بودند. محیط نگهداری شامل دمای2 ±25 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 60-55 درصد و دمای 1±3 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85-80 درصد بود. نتایج دمای C˚2±25 نشان داد بیشترین کیفیت و عمر گلجایی مربوط به متیل جاسمونات 50 میلیگرم در لیتر (11روز) و بعد از آن متیل جاسمونات 25 میلی گرم در لیتر (66/10 روز) در مقایسه با شاهد (9 روز) به دست آمد، همچنین این تیمار با افزایش جذب محلول، قطر گل را نیز افزایش، و پژمردگی گلبرگ را به تاخیر انداخت. نتایج دمای C˚1±3 نشان داد که بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمار شده با منتول 125 میلیگرم در لیتر (03/70 روز) و پس از آن اوژنول 100 میلیگرم در لیتر (5/68) و منتول 75 میلیگرم در لیتر (66) در مقایسه با شاهد (62 روز)، به دست آمد. این تیمارها در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها، پژمردگی گلبرگ را کاهش، مواد جامد محلول گلبرگ، قطر گل و عمر گل را افزایش دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم هاشمی |
دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
سید حسین میردهقان | seyed hossein
دانشگاه ولی عصر عج - دانشکده کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
نشانی اینترنتی
http://jopp.gau.ac.ir/article_2000_50b9bd0885f45eed280e1af47e996a33.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1369/article-1369-238664.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات