این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Plant Physiology and Breeding، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر صفات مورفوفیزیولوژیکی خرفه (.Portulaca olaracea L) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله خرفه با نام علمی Portulaca olaracea متعلق به تیره Portulacaceae گیاهی یک ساله است که به عنوان خوراکی و نیز داروی سنتی استفاده می ­شود. در این راستا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار با هدف بررسی اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک (0، 5/0 و 1 میلی مولار) بر صفات رشدی و رنگیزه ­های فتوسنتزی گیاه دارویی خرفه تحت تنش شوری (0، 40 و 80 میلی مولار) طراحی و اجرا شد. ترکیبات تیماری در قالب طرح بلوک­ های کامل تصادفی با سه تکرار ارزیابی شدند. صفات مورد اندازه­ گیری به این شرح بودند: وزن خشک ریشه و اندام هوایی، طول ریشه و اندام هوایی، طول و عرض برگ، محتوای آب نسبی، تعدادبرگ، کلروفیل a، b و کل و کارتنوئیدها. نتایج نشان داد که شوری اثر منفی و کاهنده بر اکثر صفات مورفولوژیکی و نیز محتوای آب نسبی داشت،  در حالی که اسید سالیسیلیک باعث افزایش رشد و مقدار رنگیزه­ های گیاهی در خرفه شد. به عنوان مثال، کاربرد اسید سالیسیلیک (mM 1) موجب افزایش محتوای کلروفیلa ، کلروفیلb ، کلروفیل کل و کاروتنوئیدها در شرایط شوری (به ترتیب 65/0، 46/0، 11/1 و 45/8 میلی گرم برگرم) نسبت به گیاهان شاهد (به ترتیب 43/0، 23/0 ، 65/0 49/4 میلی گرم برگرم) شد. به طور خلاصه، محلول ­پاشی اسید سالیسیلیک موجب کاهش اثرات زیانبار شوری بر رشد گیاه خرفه شد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of salicylic acid foliar application on morpho-physiological traits of purslane (Portulaca olaracea L.) under salinity stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله Purslane, Portulaca olaracea, is an annual plant used as potherb and traditional medicine. A factorial experiment was carried out to investigate the effects of different levels of salicylic acid(0.0, 0.5 and 1.0 mM) on growth characteristics and photosynthetic pigments of purslane under salinity stress (0.0, 40, and 80 mM). The treatment combinations were arranged in a completely randomized design with three replications. The measured traits were as follows: root and shoot dry weights, root and shoot lengths, leaf length and width, relative water content, number of leaves, total chlorophyll, chlorophyll a, b and carotenoids. Results showed that salinity had negative and decreasing effects on the majority of morphological traits and relative water content, whereas SA increased the growth and pigment contents of the purslane plant. For example, application of salicylic acid (1 mM) increased the content of chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll and carotenoids from 0.43, 0.23, 0.65 and 4.49 mg/g under normal condition to 0.65, 0.46, 1.11 and 8.45 mg/g under saline condition, respectively. In conclusion, application of SA as a foliar agent improved the detrimental effects of salinity stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Shahnaz Fathi |
Departmrnt of Medicinal Plants, Shahid Bakeri Higher Education Center of Miandoab, Urmia University, Urmia, Iran.

Masomeh Kharazmi |
Departmrnt of Medicinal Plants, Shahid Bakeri Higher Education Center of Miandoab, Urmia University, Urmia, Iran.

Sharareh Najafian |
Department of Agriculture, Payame Noor University, Tehran, Iran.


نشانی اینترنتی https://breeding.tabrizu.ac.ir/article_10439_aa59fc8301c8423388dff354527ce61a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/506/article-506-2386969.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات