این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
پژوهش های تولید گیاهی
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۴۳-۵۴
عنوان فارسی
تاثیر نوع پایه و بافت میوه بر برخی خواص شیمیایی میوه نارنگی پیج و پرتقال تامسون ناول
چکیده فارسی مقاله
با توجه به فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجه در میوه مرکبات، در تحقیق حاضر اثر پایه و نوع بافت میوه بر میزان هیسپردین و نارینجین و همچنین برخی از فاکتورهای کیفی میوه پرتغال و نارنگی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه کاملا تصادفی و با چهار تکرار انجام شد. براساس نتایج بدست آمده میزان اسید قابل تیتراسیون در رقم پرتقال تامسون ناول به طور معنی داری بیشتر از رقم نارنگی پیج بود. اسید قابل تیتراسیون هر دو نوع میوه پایه سیتروملو بیشتر از پایه نارنج بود. ویتامین ث میوه پایه نارنج از میوه پایه سیتروملو بیشتر بود. فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان فنل کل، فلاونوئید کل و هسپریدین در رقم تامسون ناول به طور معنی داری بیشتر بود. نتایج نشان داد که نسبت به میوه تامسون نارینجین بیشتری در نارنگی پیج تجمع یافت. در مقایسه با پایه نارنج میوه پایه سیتروملو فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان فلاونوئید و هسپریدین بیشتری داشت. بین دو پایه از نظر میزان فنل و نارینجین اختلاف معنی داری وجود نداشت. مقایسه تجمع مواد موثره در دو قسمت پوست و گوشت نشان داد که تجمع ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و همچنین نارینجین و هسپریدین در پوست قابل ملاحظه است. بر اساس نتایج بدست آمده بیان می شودکه اگرچه تجمع مواد موثره با اثر دارویی در میوه ارقام مختلف به تفاوت ژنتیکی آنها مرتبط است، بنظر می رسد که افزایش کمی و کیفی این ترکیب با انتخاب پایه مناسب امکانپذیر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عظیم قاسم نژاد |
هیات علمی
نشانی اینترنتی
http://jopp.gau.ac.ir/article_1830_b176722444498a4d2ab32ed8f1a767bf.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1369/article-1369-238740.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات