این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولید گیاهی، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۱۹۳-۲۰۲

عنوان فارسی تعیین درجه حرارت های کاردینال جوانه زنی بذر آنغوزه (Ferula assafoetida)
چکیده فارسی مقاله یکی از گیاهان دارویی مهم تیره چتریان است که به دلیل برداشت¬های مکرر از عرصه¬های طبیعی در معرض نابودی قرار گرفته است. شناخت و مطالعه دقیق بیولوژی و رفتار جوانه¬زنی بذر این گیاه می¬تواند منجر به توسعه کشت و حفاظت از عرصه¬های طبیعی آن گردد. این تحقیق به منظور تعیین واکنش دمایی بذر آنغوزه در سال 1390 در آزمایشگاه¬های تکنولوژی بذر و تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا شد. آزمایش در قالب طرح کاملاًًًٌٌٌ تصادفی با 10 تیمار مشتمل بر دماهای 3، 6، 9، 12، 18، 21، 24، 27، 30 و 33 درجه سانتی¬گراد در 4 تکرار به اجرا درآمد. صفات مورد اندازه¬گیری عبارت بودند از: درصد جوانه¬زنی، سرعت جوانه¬زنی و میانگین زمان جوانه¬زنی. اثر دما بر تمامی صفات مورد اندازه¬گیری معنی دار بود. نتایج حاصل از تجزیه رگرسیون داده¬ها با مدل خطوط متقاطع(ISL) نشان دادند که دما¬های حداقل، بهینه و حداکثر جوانه¬زنی بذر آنغوزه به ترتیب 06/1 ، 46/13 و 04/31 درجه سانتی¬گراد می¬باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مصطفی زنگویی |
فارغ التحصیل دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سهیل پارسا |
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

سهراب محمودی |
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)

مجید جامی الاحمدی |
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بیرجند (Birjand university)


نشانی اینترنتی http://jopp.gau.ac.ir/article_1832_5141de5f3851f9f9d3e83e9e3ee7677e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1369/article-1369-238761.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات