این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۷، شماره ۱۳، صفحات ۸-۱

عنوان فارسی اثر گندم تقطیری و آنزیم بر ترکیبات خون و شاخص های تولیدی مرغ های تخم گذار
چکیده فارسی مقاله تفاله خشک دانه گندم تقطیر شده همراه با مواد حل شده در آن یا به اصطلاح ساده­تر، گندم تقطیری محصول جانبی است که می­توان از آن در تغذیه طیور استفاده کرد اما وجود پلی­ساکاریدهای غیرنشاسته­ای ممکن است میزان استفاده از آن را محدود کند. بنابراین هدف این آزمایش ارزیابی گندم تقطیری همراه با آنزیم روی عملکرد مرغ­های تخم­گذار بود. برای انجام این تحقیق، 320 قطعه مرغ تخم­گذار هایلاین استفاده شده است. این آزمایش از آغاز هفته 51 و به مدت 12 هفته انجام شد. مدل آماری این پژوهش، ترتیب فاکتوریل 5×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی بود. عامل اول، گندم تقطیری در 5 سطح 0، 5، 10، 15 و 20 درصد و عامل دوم، آنزیم اندوفید­دبلیو با حداقل 1200 واحد فعالیت آرابینوزایلاناز و 440 واحد بتاگلوکاناز در دو سطح 0 و 05/0 درصد در جیره استفاده شد. برای هر یک از ده تیمار غذایی، چهار تکرار و هشت قطعه مرغ در هر تکرار وجود داشت. برای تعیین صفات مختلف تخم­مرغ تازه، 6 بار رکوردگیری به صورت یک هفته در میان انجام شد. در این پژوهش استفاده از گندم تقطیری در جیره تأثیری روی وزن بدن و مصرف خوراک مرغ، ضریب تبدیل خوراک به تخم­مرغ، درصد تولید روزانه و وزن توده تخم­مرغ، نیتروژن اوره­ای خون و فعالیت آنزیم­های AST، ALT و LDH نداشت (05/0P>). گندم تقطیری سبب کاهش معنی­دار شاخص رنگ زرده شد. آنزیم مورد استفاده، باعث بهبود معنی­دار ضریب تبدیل و افزایش توده تخم­مرغ شد ولی بر سایر شاخص­ها اثر معنی­داری نداشت. برهم­کنش گندم تقطیری و آنزیم برای هیچ یک از صفات معنی­دار نبود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم برون زادی، عملکرد، گندم تقطیری، مرغ تخم گذار

عنوان انگلیسی Effect of Wheat Distillers Dried Grains with Solubles and Enzyme on Blood Components and Productive Indices of Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله Wheat distillers dried grains with solubles (WDDGS) is a by-product that can be an alternative feed ingredient for poultry. However, WDDGS contains non-starch polysaccharides which limit its dietary inclusion. The objective of the current experiment was to evaluate the effect of WDDGS with or without Endofeed W® as a commercial enzyme on laying hens. A 5×2 factorial arrangement in a completely randomized design with 4 replicates consisting of 5 levels of WDDGS (0, 5, 10, 15 and 20%) and 2 levels of Endofeed W® (0 and 0.05%) were evaluated. Ten mash diets were fed to 320 commercial Hy-Line W-36 hens from 51 weeks of age for 12 weeks. Each experimental unit consisted of two cages with four birds each. Feed intake, body weight, egg production and egg quality characteristics were monitored during the trial. Hens fed diets including WDDGS produced eggs lower on the Roche Yolk Color Fan scale. Endofeed W® significantly improved overall feed efficiency and daily egg mass. There was no significant effect of WDDGS, Endofeed W® or their interaction on hen-day egg production, egg weight, egg specific gravity, shell weight percentage, shell thickness and percentage of soft-shelled and cracked or broken eggs. Also, the activity of serum AST, ALT, LDH and BUN were not affected by dietary treatments.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Exogenous Enzyme, Laying Hens, Performance, WDDGS

نویسندگان مقاله ابراهیم فلاح نوملی | fallah nomali


حسن کرمانشاهی |


عبدالمنصور طهماسبی |


حسن نصیری مقدم | nassiri moghaddam


علی گیلانی |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-132&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238890.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات