این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۷، شماره ۱۳، صفحات ۵۹-۴۹

عنوان فارسی تخمین زیست فراهمی منابع مختلف عنصر روی در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های نیمه خالص
چکیده فارسی مقاله آزمایشی با هدف تخمین زیست­فراهمی و ارزیابی خصوصیات شیمیایی منابع مختلف عنصر روی از قبیل سولفات روی، اکسیدروی A، اکسیدروی B و بیوپلکس روی در جوجه­های گوشتی تغذیه شده با جیره­های نیمه خالص انجام شد. در ابتدا برای ارزیابی خصوصیات شیمیایی و حلالیت منابع مختلف عنصر روی در حلال­های مختلف مطابق روش­های استاندارد، به ترتیب از سه نمونه یک گرمی و 1/0 گرمی استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان عنصر روی از 15 درصد در بیوپلکس روی تا 75 درصد در اکسیدروی A متغیر است و بیش­ترین حلالیت به میزان 100 درصد در آب مقطردوبار تقطیرشده، هیدروکلریک اسید 4/0 درصد و اسید سیتریک دو درصد مربوط به سولفات روی و کم­ترین میزان حلالیت در آب مقطر دوبار تقطیرشده، هیدروکلریک اسید 4/0 درصد و اسید سیتریک دو درصد مربوط به بیوپلکس روی می­باشد. در ادامه برای مطالعه زیست­فراهمی منابع مختلف عنصر روی، از جیره نیمه خالص مکمل شده با سطوح 50،­ 100 و 150 میلی­گرم از منابع مذکور در کیلوگرم جیره پایه استفاده شد که به 260 قطعه جوجه گوشتی نر سویه رأس 308 در قالب 13 جیره آزمایشی مختلف تغذیه شد. این آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی، در سیستم قفس با چهار تکرار پنج قطعه­ای از سن 21-8 روزگی انجام شد. برای تخمین زیست فراهمی نسبی از روش رگرسیون نسبت شیب استفاده شد. که در این روش ارزش زیست­فراهمی نسبی منابع مختلف بر اساس تقسیم ضریب رگرسیون معادله هر منبع نسبت به ضریب رگرسیون معادله سولفات روی به­عنوان منبع استاندارد محاسبه شد. بیش­ترین مقدار زیست فراهمی بر اساس افزایش وزن در اکسیدروی A و B در سطح 100 میلی­گرم در کیلوگرم و در بیوپلکس روی در سطح 50 میلی­گرم در کیلوگرم جیره پایه حاصل شد (05/0P<). بالاترین مقدار زیست فراهمی برطبق غلظت روی استخوان درشت نی، در سطح 50 میلی­گرم در کیلوگرم از اکسیدروی A و بر اساس غلظت روی کبد و پانکراس به هنگام استفاده از سطح 100 میلی­گرم بیوپلکس روی در کیلوگرم جیره پایه مشاهده شد (05/0P<). 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زیست فراهمی، حلالیت، جیره نیمه خالص، روی، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی Estimation of the Relative Bioavailability of Different Zinc Sources in Broiler Chickens Fed by Semi-Puirfeid Diets
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted to estimate the bioavailability and evaluation chemical properties of different zinc sources such as zinc sulfate, zinc oxide A, zinc oxide B and Bioplex Zn in broiler chickens fed by semi-puirfeid diets., At first, for chemical and solubility evaluation of different zinc sources in different solvents based on standards methods, 3 samples each containing 1 and 0.1 g, respectively, were used the results showed that zinc concentration is varied from 15 % in Bioplex Zn to 75 % in zinc oxide A. The highest solubility about 100 % obtained in the double distilled water, 0.4% HCL and 2 % citric acid is related to zinc sulfate but the lowest solubility observed in the double distilled water, 0.4% hydrochloric acid and 2 % citric acid is related to Bioplex Zn. In the following, for study the bioavailability of different zinc sources, of a 13 semi-purified diets supplemented by 50,100 or 150 mg of different zinc sources per kg of diet in feeding of 260 Ross-308 male broiler chickens in completely randomized design with 4 replicates and 6 birds per each in cage system from 8-21days of age were used. For estimation of relative bioavailability slope ratio method was used. In this method relative bioavailability of different zinc sources, calculated by dividing of regression equation coefficient to regression equation coefficient of zinc sulfate as a standard sources. The highest bioavailability value, based on weight gain, was obtained in diets supplemented by 100 mg zinc oxide A and B, but the highest bioavailability value for Bioplex Zn was found in 50 mg zinc supplemented per kg of basal diet (P< 0.05). The highest amount of zinc bioavailability based on tibia zinc concentration was obtained in 50 mg zinc supplemented per kg of diet with zinc oxide A, but according to the zinc concentration in liver and pancreas, the highest value were seen in basal diet supplemented whit 100 mg Bioplex Zn per kg of diets (P< 0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمود صحرایی |


حسین جانمحمدی |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-138&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238896.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات