این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۷، شماره ۱۳، صفحات ۹۲-۸۷
عنوان فارسی
بررسی اثراستفاده از پروبیوتیک بر عملکرد، مورفولوژی، جمعیت میکروبی روده باریک و خصوصیات لاشه کبک
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر استفاده از پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات مورفولوژی، فلور میکروبی روده کوچک و خصوصیات لاشهی کبک، در قالب طرحکاملاً تصادفی با استفاده از جیرههای حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک (صفر، 05/0 و 1/0 درصد) در دورهی اول رشد (60- 35روزگی) و (صفر، 025/0 و 05/0 درصد) در دورهی دوم رشد (110- 60 روزگی) در سه تیمار با پنج تکرار (هر تکرار 6 قطعه کبک) جمعاً 90 قطعه کبک (مخلوط نر و ماده) از سن 35 روزگی بهمدت 75 روز با جیرههای متوازن در قفس به مورد اجراء گذاشته شد. نتایج نشان داد، در دوره اول (25 روز)، بالاترین و پایینترین خوراک مصرفی روزانه مربوط به جیرهی حاوی پروبیوتیک 1/0 درصد و گروه شاهد بوده که در مقایسه تفاوت معنیداری مشاهده شد (05/0P<). همچنین در دورهی دوم آزمایش (50 روز)، بیشترین و کمترین خوراک مصرفی در جیره شاهد و جیره حاوی پروبیوتیک 025/0 درصد بوده که تفاوت معنیداری بین آنها وجود داشت (05/0P<). در دورهی اول آزمایش، بالاترین و پایینترین میانگین افزایش وزن زنده کبکها مربوط به جیرههایآزمایشیحاوی پروبیوتیک 1/0 و 05/0 درصد بوده که تفاوت معنیداری مشاهده شد (05/0P<). در دورهی دوم آزمایش نیز، بالاترین میانگین وزن زنده مربوط به جیرهی حاوی پروبیوتیک 1/0 درصد بوده که در مقایسه با سایر گروههای آزمایشی تفاوت معنیداری مشاهده شد (05/0P<). اما در دورهی پایانی آزمایش (110 روزگی)، بالاترین میانگین وزن زنده کبکها مربوط به جیره حاوی پروبیوتیک 1/0 درصد بوده و با سایر گروههای آزمایشی تفاوت معنیداری داشت (05/0P<). بالاترین عمق سلولهایکریپت روده باریک مربوط به جیره حاوی 05/0 درصد بوده که تفاوت معنیدار بود (05/0P<). بالاترین شمارش جمعیت لاکتوباسیلوس (ایلئوم) در روده باریک کبکهای تغذیه شده با جیره حاوی 1/0 درصد بوده ولی تفاوت معنیدار نبود. بهطور کلی نتایج نشان داد در طی دو دورهی 35 تا 60 روزگی و 61 تا 110 روزگی، پروبیوتیک بر میکروفلورای دستگاه گوارش کبک تأثیر مثبتی داشته و سبب افزایش خوراک مصرفی، بههمان نسبت سبب افزایش وزن زنده کبکها در دورهی پایانی و نیز تأثیرآن بر افزایش عمق پرز (سلولهای کریپت) صورت گرفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effects of Probiotic on Performance, Gut Morphology, Gut Microbial Count and Carcass Characteristics of Partridges
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was conducted under completely randomized design to study the effect of different levels of probiotic (500 and 1000g/feed for 1st phase (25 days) i.e. 35-60 days and at the levels of probiotic (250 and 500g/feed) as 2nd phase (50 days) i.e. 60-110 days. 90 rock partridges (35 day old) were randomly distributed into three treatments and five replicates (6 birds in each replicate) with feed and water ad libitum for 75 days. During experimental period, performance, gut microflora, gut morphology and carcass characteristics of rock partridges were studied. At the end of experiment, two birds were selected from each replicate randomly and slaughtered to study the gut microflora, gut morphology and carcass traits. The experimental diets were as follows: 1= Basal diets (without feed additives), 2= Diet suppl. with probiotic 500g/t feed, 3= Diet included with probiotic 1000g/t feed, 4= Diet contains probiotic 250g/t feed and 5= Diet included with probiotic 500g/t feed. The results indicated that, during 1st phase (25d), the higher and the lower daily feed intake were significantly observed in diets containing probiotic at 1000g/t feed and control groups respectively (p< 0.05). During 2nd phase, the higher and the lower daily feed intake were observed the partridges consumed diets supplemented with probiotic at 250g/t feed and control groups (p< 0.05). Significantly the higher and the lower daily body weight gain of rock partridges were observed in diets containing probiotic at 1000 and 500g/t feed (p< 0.05). Whereas, in the 2nd phase, the higher and the lower daily body weight gain of rock partridges were observed in groups with probiotic at 1000g/t feed and control groups(p< 0.05). Whereas, at the end of experiment (110d), the higher and the lower live weight of partridges were observed in diet contains probiotic at 500g/t feed and control groups (p< 0.05).The higher width of (villi) crypt cells were observed in birds gut while, diets containing probiotics at 250g/feed and differences were significant (p< 0.05). In conclusion, in case of length of (villi) crypt cells has not been shown any differences among experimental groups. The higher lactobacillus count was observed in diets supplemented with probiotics at 500g/t feed and differences were non-significant. Results also showed during of 1st phase and 2nd phase, application of probiotics had positive effects on gut microflora and increased feed intake, body weight gain and crypt depth too.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید مظفر مهدی زاده | seyed mozafar
هوشنگ لطف الهیان |
فرهاد میرزایی |
علیرضا صفامهر |
امید کرمی |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-142&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238900.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات