این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۷، شماره ۱۳، صفحات ۱۳۵-۱۲۷
عنوان فارسی
اثر اسانس پونه کوهی و روغن کلزا بر قابلیت هضم، pH و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه و کیفیت لاشه در بره های پرواری دالاق
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر اسانس پونه کوهی و روغن کلزا بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی،pH و نیتروژن آمونیاکی شکمبه و کیفیت لاشه برههای پرواری دالاق، آزمایشی با 16 رأس بره نر با میانگین وزن اولیه 2±25 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار (جیره شاهد بر پایه جو و سیلاژ ذرت بدون روغن کلزاو اسانس پونه کوهی، جیره حاوی 2 درصد روغن کلزا، جیره حاوی 2 درصد روغن کلزا و 2/0 درصد اسانس پونه کوهی و جیره حاوی 2/0 درصد اسانس پونه کوهی) و 4 تکرار به مدت 80 روز انجام شد. نتایج نشان داد که قابلیت هضم الیاف غیر قابل حل در شوینده خنثی جیرهها (به ترتیب 06/60، 77/54، 56/52 و 73/55) با افزودن اسانس پونه کوهی و روغن کلزا به طور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). جیره حاوی 2/0 درصد اسانس پونه کوهی غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه برهها را کاهش داد (05/0P<). شاخص رنگ روشنایی و گوشت تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت ولی شاخصهای رنگ قرمز و زرد گوشت برههای تغذیه شده با جیره شاهد کاهش یافت (05/0P<). جیره حاوی 2/0 درصد اسانس پونه کوهی میزان مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیوتیک ماهیچه راسته نگهداری شده به مدت 63 روز پس از کشتار را کاهش داد (05/0P<). نتایج نشان دادند که اسانس پونه کوهی اثر مطلوبی بر رنگ و پایداری اکسیداتیو گوشت در بلندمدت داشته و این امر میتواند برای نگهداری گوشت در سردخانهها و ذخیرهسازی آن، مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Oregano Essential Oil and Canola Oil on Apparent Digestibility, Ruminal pH and Ammonia and Carcass Quality Characteristics of Fattening Dalagh Lambs
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the effects of oregano essential oil and canola oil on digestibility, ruminal pH and ammonia and carcass quality of fattening Dalagh lambs, an experiment was conducted with 16 lambs with an average live weight of 25±2 kg in a completely randomized design with 4 treatments (Control diet based on barley grain and corn silage without canola oil and oregano essential oil, control diet supplemented with 2 % canola oil, control diet supplemented with 2 % canola oil and 0.2 % oregano essential oil and diet supplemented with 0.2 % oregano essential oil) and 4 replicates for 80 days. Results indicated that the NDF digestibility (60.06, 54.77, 52.56 and 55.73 respectively) was significantly decreased in lambs fed diet containing canola oil and oregano essential oil. Concentration of ruminal ammonia had significantly decreased with adding oregano essential oil in level 0.2% to the diet. The results also showed that pH and index of meat light color not affected by dietary treatments, whereas color parameters (yellowness–redness) appeared to decrease in control treatment. Amount of thiobarbituric acid was lower in thigh meat stored for 63 days after slaughtering in group received oregano essential oil. According to the results, use of oregano essential oil had favorable effect on ruminal ammonia concentration and the oxidative stability of meat in a long time so it would be considered for storing meat in fridges.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حامد شهابی |
یدالله چاشنی دل |
اسدالله تیموری یانسری | teimouri yansari
سید علی جعفرپور | seyed ali
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-147&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238905.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات