این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۱۲، صفحات ۳۰-۴۱

عنوان فارسی تاثیر مکمل روغن کنجد (Sesamum indicum L.) و یا آلفا-توکوفریل استات خوراک بر عملکرد، ریخت شناسی روده و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این پژوهش با هدف بررسی اثر روغن ­کنجد به­عنوان افزودنی خوراکی حاوی ترکیبات آنتی­اکسیدانی طبیعی و یا آلفا-توکوفریل­استات بر عملکرد، فراسنجه­های خونی و ریخت­شناسی روده کوچک جوجه­های گوشتی انجام شد. یک­صد قطعه جوجه­ نر گوشتی سویه راس 308 در سن 7 روزگی به­صورت تصادفی به چهار تیمار آزمایشی تقسیم و در هر تیمار آزمایشی، پنج تکرار با 5 پرنده در هر قفس، تا سن 28 روزگی تغذیه شدند. تیمارها شامل، یک گروه کنترل منفی تغذیه شده با جیره پایه حاوی روغن­ خام ذرت و بدون افزودن آلفا-توکوفریل­استات، یک گروه کنترل مثبت تغذیه ­شده با جیره پایه و با افزودن 250 میلی­گرم در کیلوگرم آلفا-توکوفریل­استات به آن و دو گروه آزمایشی تغذیه ­شده با جیره پایه و با جایگزینی 50 و 100 درصد روغن ­خام ذرت با روغن کنجد، بودند. جوجه­های تغذیه شده با 50 درصد جایگزینی روغن­ خام ذرت با روغن­ کنجد، بیشترین میانگین افزایش وزن روزانه را نشان دادند (05/0>P). جایگزینی روغن­ کنجد در جیره تأثیر معنی­داری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نداشت. بیشترین و کمترین درصد لاشه را به­ترتیب جوجه­های تغذیه شده با جیره­ کنترل­ مثبت و کنترل ­منفی داشتند (05/0>P). گنجاندن روغن­ کنجد به جای روغن خام ذرت در جیره پایه باعث افزایش معنی­دار طول، عرض و سطح جذبی پرز در مقایسه با جیره کنترل­ منفی گردید (05/0>P). جوجه­های تغذیه شده با جیره حاوی 50 درصد روغن­ کنجد کمترین غلظت گلوکز و تری­گلیسرید سرم خون را نشان دادند (05/0>P). استفاده از روغن­ کنجد به­دلیل داشتن ترکیبات آنتی­اکسیدانی قوی در جیره جوجه­های گوشتی، همانند استفاده از آلفا-توکوفریل­استات می­تواند اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، فراسنجه­های خونی و سلامت دستگاه گوارش در هفته­­های نخست دوره پرورش داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Dietary Supplementation of Sesame (Sesamum Indicum L.) Oil and/or Α-Tocopheryl Acetate on Performance, Intestinal Morphology and Blood Metabolites in Male Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to investigate the effects of dietary sesame oil contains natural antioxidant and/or α-tocopheryl acetate on growth performance, blood metabolites and small intestinal morphology of male broilers. A total of 100 Ross male broilers with 7 days of age, were randomly divided into four ditary treatments. Each diet was randomly fed to five replicates of 5 chicks each. The treatments including: a corn soybean meal based diet with added crude corn oil and without feed additive supplementation (negative control diet, NC), a NC diet with 250 mg of α-tocopheryl acetate/kg (positive control, PC) and two test diets, one with 50 and other with 100 percent of crude corn oil in NC diet replaced with sesame oil. Chicks fed with diet in which 50 percent of corn oil replaced with sesame oil, had the highest average daily gains (P< 0.05). Sesame oil replacement in the diet had not any significant effect on feed intake and feed conversion ratios. Chicks fed with positive and negative control diets, had the highest and lowest dressing percentages, respectively (P< 0.05). Replacing of sesame oil for corn oil in diet significantly increased the length, width and apical surface absorption as compared with those fed the negative control diet (P< 0.05). Chickens fed diet containing 50 percent sesame oil had the lowest serum glucose and triglyceride concentrations (P< 0.05). Using of sesame oil in diet like supplementation with α-tocopheryl acetate could have positive effects on growth performance, blood metabolites concentrations and gastrointestinal health of young broiler chickens, due to its strong antioxidant compounds in first weeks of age.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد جواد آگاه | mohammad javad


ابوالقاسم گلیان |


حسن نصیری مقدم | nassiri moghaddam


احمد رضا راجی | ahmad reza


اصغر زربان |


رضا فرهوش |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-113&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238919.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات