این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۱۲، صفحات ۴۹-۶۰
عنوان فارسی
اثرات افزودن اسیدهای آلی به جیرههای حاوی سطوح مختلف تعادل الکترولیت ها بر عملکرد تولیدی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثرات استفاده از یک منبع اسید آلی در جیرههای با سه سطح تعادل الکترولیت جیره بر عملکرد تولیدی، اسیدیته و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجههای گوشتی، تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس) به صورت فاکتوریل (2×3) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار به مدت 40 روز پرورش یافتند. جیرههای آزمایشی شامل سه سطح از تعادل الکترولیت جیره (200، 250 و 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم) با و بدون افزودن اسید آلی بود. اثر تیمارها بر صفات عملکردی، درصد اجزاء لاشه، جمعیت میکروبی سکوم و pH بخشهای مختلف دستگاه گوارش در پایان آزمایش اندازهگیری شد. نتایج نشان داد در دوره پایانی و کل دوره خوراک مصرفی جوجهها در تیمار با تعادل الکترولیت 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم نسبت به تیمارهای 200 و 250 بیشتر بوده و اختلاف معنیداری داشت (05/0>P) استفاده از مکمل اسید آلی سبب افزایش خوراک مصرفی شد (05/0>P) میانگین افزایش وزن جوجههای تیمار تعادل الکترولیت جیره 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم در دوره آغازین و رشد نسبت به سایر گروهها بیشتر بود (05/0>P). گروهی که اسید آلی دریافت کرده بودند در تمام دورههای پرورش افزایش وزن بیشتری نشان دادند (05/0>P). درصد وزنی سنگدان جوجههایی که از جیره حاوی تعادل الکترولیت جیره 300 میلیاکیوالان تغذیه شدند، بیشتر از گروههای دیگر بوده و این اختلاف با جوجههای گروه تعادل الکترولیت جیره 200 میلیاکی والان معنیدار بود (05/0>P). اسید آلی بر درصد ران و پشت و گردن اثر معنیداری نشان داد (05/0>P). اثرات اصلی و متقابل تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراک معنیدار نبود. جمعیت انتروکوکوسهای سکوم در گروه تعادل الکترولیت جیره 300 میلیاکیوالان کاهش نشان داده و با گروه 200 میلیاکیوالان اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از اسید آلی میتواند میانگین افزایش وزن و خوراک مصرفی جوجههای گوشتی را افزایش دهد، بدون آنکه تاثیری درکاهش جمعیت باکتربایی سکوم داشته و یا موجب تغییر pH دستگاه گوارش جوجهها گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Organic Acids with Different Dietary Electrolyte Balances on Growth Performance and Intestinal Microbial Population of Broiler
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate effects of an organic acid at three levels of dietary electrolyte balances (DEB) on growth performance، acidity and gut microbial population of broiler chickens. A total of 720 as-hatched Ross 308 broilers were used in the study from day 1 old to 40 days of age. The experiment was carried out using a complete block design with factorial arrangement (2×3). Each dietary treatment were replicated 4 times. Experimental diets included 3 levels of DEB (200, 250 and 300 mEq/kg) with or without 0.4 % of the organic acid. Effects of dietary treatments were evaluated on performance criteria, carcass components, gut microbial population and pH of different sections of gastrointestinal tract. The results showed that feed intake of chickens fed 300 mEq DEB were higher than two other groups (200 and 250 mEq) and the effects were significant during finisher and entire periods (P< 0.05). Dietary supplementation of organic acid also increased feed intake in all experimental periods (P< 0.05). The average weight gain of chicks received diet with 300 meq/kg DEB was higher than other groups during the starter and grower period (P< 0.05). Effect of organic acids on weight gain was significant during all stages of experiment (P< 0.05). Gizzard weight of broilers fed diets containing 300 mEq DEB was higher, but the difference was significant only with 200 mEq DEB (P< 0.05). Organic acids supplementation of dietary treatment had significant effect on femoral and back percentage (P< 0.05). The main and interaction effects of dietary treatments on feed conversion ratio were not significant. The enterococci count decreased in 300 mEq DEB also a significant difference was observed between 300 mEq DEB and 200 mEq DEB treatment (P< 0.05). The results showed that using organic acid could increases weight gain and feed intake of broilers without any change in microbial population of cecum or changing the pH of GI.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صمد عیسی زاده |
سید ناصر موسوی | seyed naser
رضا طاهرخانی |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-115&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-238921.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات